De handdoeken in de badkamer: grote kans dat je ze na het wassen gewoon in de kast gooit zonder er verder over na te denken. Dat is natuurlijk prima, maar je doet er ook goed aan om er wat meer van te maken: ga voor iets bijzonders wat betreft het opbergen van de handdoeken! Dat fleurt meteen de ruimte wat meer op. Hoe je hiervoor kunt gaan? In deze blog delen we onze ideeën!

De handdoeken op een ladder

De ladder die voor de sier in de badkamer te vinden is, vormt sowieso een ideaal item ter decoratie. En de handdoeken kun je hier heel goed op kwijt – bijvoorbeeld mooi op een stapeltje, zoals je hieronder ziet. Zo liggen ze netjes en in het zicht, want waarom zouden ze niet gezien mogen worden?

Wissel de invulling van de treden af met andere decoratie, zoals bloemen, zeepjes of lotions. Zo maak je er een gezellig geheel van. En die ladder? Die kun je best een gezellig kleurtje geven. Of ga juist voor handdoeken in een stijlvolle tint! De keus ligt bij jou.
Originele manieren om handdoeken op te bergen in de badkamer

Stel handdoeken tentoon in een mandje

Van handdoeken in de kast gaan we naar handdoeken in een mandje: eigenlijk net zo netjes opgeruimd, maar dan wat meer in het zicht. Ze hoeven namelijk echt niet achter een gesloten deur te liggen! Het kan juist een speels effect teweegbrengen om ze te laten zien.

Kies een mooi mandje uit – bijvoorbeeld van riet of steen – en stapel de doeken hierin op. Je kunt ze gewoon plat neerleggen, om maar een voorbeeld te noemen. Of zet ze rechtop in het mandje, zoals je op onderstaande foto ziet. Ook een prachtige en originele manier!
Leg handdoeken in de badkamer in een mandje

Maak een origineel rek voor de handdoeken

Tijd om de handen echt uit de mouwen te steken? Ga dan voor een ware DIY in de badkamer! Kijk maar eens op de afbeelding hieronder: het is ook een idee om zelf een ontwerp te maken om de handdoeken in op te bergen. Hierbij zijn natuurlijk allerlei opties mogelijk!

Het plan om iedere handdoek een eigen vakje te geven, zorgt voor een gevoel van luxe. Ook maakt het de look in de badkamer ruimtelijker – een ideale bijkomstigheid. Van mooi hout tot bijvoorbeeld strak metaal: kies je favoriete materiaal, en ga zelf aan de slag! Zo kun je achteraf ook echt ergens trots op zijn.
DIY: Originele manieren om handdoeken op te bergen in de badkamer

Handdoeken op een rolletje

We sluiten af met een eenvoudige tip, waarvoor je eigenlijk niets in huis hoeft te halen. Leg de handdoeken op een rolletje! Ook de manier waarop je ze opbergt doet namelijk al veel voor de look. Dit ziet er immers heel anders uit dan een stapel gevouwen handdoeken, nietwaar? Grote kans dat je daar nog nooit over had nagedacht.

Ook hierbij geldt weer: handdoeken op een rolletje mogen worden gezien. Dat is nu juist de hele bedoeling! Stop ze bijvoorbeeld in een laatje, zoals je op onderstaand beeld ziet. Maar er zijn veel meer plekken denkbaar! Je kunt ze ook heus op de wastafel neerleggen – zeker als er gasten komen. Of zet een mooie stoel in de ruimte en geef ze daar een plek. Waar je ook voor kiest: die handdoeken geven zo meer plezier in jouw badkamer!
Zo berg je handdoeken op in de badkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply