Opbergen in huis: het is en blijft maar al te vaak een probleem. En toch moeten we er allemaal aan geloven – er zijn nu eenmaal spullen in je woning die een vast plekje nodig hebben. Hoe zorg je er nu voor dat de items in je huis écht netjes opgeruimd zijn? Dat kost wat tijd en moeite. En ook de tips in deze blog helpen je een handje op weg. Lees dus snel verder als je meer wilt weten!

Gebruik de ruimte onder de trap

De truc van het opbergen is om opbergruimte te vinden op plekken waar je anders toch niets mee doet. Dat is nog eens praktisch! Zeker als je in een kleine woning woont, biedt dit een ideale uitkomst. De ruimte onder de trap is hier een voorbeeld van. Grote kans immers dat het hier gewoon gaat om lege ruimte!

Je moet er dan misschien een kleine verbouwing voor over hebben, maar zodra je deze ruimte hebt omgetoverd tot een kast wil je nooit meer anders. Het gaat om een behoorlijk groot oppervlakte! Dat betekent dan ook dat je er best wat spullen in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan jassen of schoenen – typische items voor de hal. Maar ook items om mee te klussen of om in de tuin te gebruiken passen hier prima. Het is maar net waar de ruimte jou voor uitkomt!
Slim opbergen: gebruik de ruimte onder de trap

Wegwerken in dozen

Hoe graag we onze op te bergen spullen dan ook achter gesloten deuren willen zetten zodat ze echt uit het zicht zijn, is dat niet altijd een optie. Soms heb je daar simpelweg geen plek voor, of gaat het om items die je best vaak weer even tevoorschijn moet halen. Dan is het natuurlijk niet noodzakelijk om steeds weer een kast in te moeten duiken. Hoe je dit op een andere manier kunt oplossen? Met mooie dozen en manden!

Belangrijk hierbij is: kies voor opbergers van enige kwaliteit. Zo gaan ze langer mee én zien ze er ook nog eens een stukje stijlvoller uit. Met andere woorden: die dozen en manden mogen worden gezien! Zeker in ruimtes als de werkkamer ziet dit er beeldschoon uit. Ga bijvoorbeeld voor opvallende kleuren, passend bij de rest van het interieur. Ook het materiaal speelt een rol: van stevig karton tot warm riet.
Gebruik stijlvolle dozen voor het opbergen in huis

Gebruik de muur

We hebben al snel de neiging om opbergruimte op de grond te plaatsen. Denk aan kasten: van kledingkast tot boekenkast, het begint allemaal bij de vloer. Maar wat als je deze ruimte inmiddels vol hebt staan, en tóch nog dingen wilt opbergen? Ook daar is uiteraard een oplossing voor: gebruik de muur! Grote kans dat hier nog plek genoeg is.

Hoe dit in z’n werk steekt? Het is heel simpel: door planken aan de muur te hangen, waar je vervolgens weer meer spullen op kwijt kunt! Het ideale aan deze planken is dat je ze zo hoog kunt ophangen als je maar wilt. Zelfs nog boven een boekenkast, bijvoorbeeld! Door de hele muur in te zetten, maak je gebruik van veel meer ruimte.
Planken aan de muur zijn ideale opbergers

Werk verticaal: in de hoogte

Heb je net een loos stukje ruimte over waarvan je denkt dat je er niks meer kwijt kunt? Een irritant probleem, dat we allemaal herkennen. Zeker in ruimtes als de keuken of de badkamer komt dit nogal eens voor. Maar met een beetje creatief denkwerk kom je vaak al een heel eind! Zo is het op deze plekken een idee om met een verticale opberger te werken.

Dit idee wordt meteen duidelijk op onderstaande afbeelding. Hoewel het om een best smalle kast gaat, kan er toch behoorlijk wat in worden opgeborgen. Iets wat je van tevoren misschien nooit bedacht zou hebben! Zo zie je maar weer: ook ruimtes die in eerste instantie loos lijken, kun je inzetten om in op te bergen.
Verticaal opbergen: gebruik ook loze ruimte

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply