Fan van de bohemian stijl? En kan je interieur wel een extra plekje om te relaxen gebruiken? Dan is het tijd om kennis te maken met de hangmat in huis! Deze eyecatcher maakt je woning écht uniek. Tevens zorgt het voor gezelligheid en comfort.

De hangmat doet het goed op allerlei locaties

Het ideale aan de hangmat is dat deze goed tot z’n recht komt in verschillende kamers in je interieur. Zo geeft het een speels effect in de woonkamer, bijvoorbeeld naast de bank en bijzettafel. Of in de buurt van de eettafel. Het zorgt echt voor een look die breekt met de doorsnee uitstraling van een woonkamer. En dat maakt de hangmat in huis dan ook zo uniek!

Daarnaast is het een idee om de hangmat in de slaapkamer op te hangen. Ook hier zal deze waarschijnlijk goed opvallen, gezien het een waardevolle toevoeging is aan de verdere rustige items zoals het bed en de kast. Om de look toch enigszins kalm te houden, kun je bijvoorbeeld gaan voor een variant met een witte stof en eenvoudige kussens. Wie kiest voor een model in de vorm van een stoel: ook hierbij kun je het het beste minimalistisch houden, door te gaan voor een materiaal als bamboe of riet. Niet helemaal over the top, maar tegelijkertijd toch excentriek.

Ten slotte tippen we de werkkamer als locatie voor de hangmat in huis. Voor wie thuis werkt, vormt de hangmat een ideale plek om even te kunnen ontspannen. Gun jezelf dat beetje luxe! Zo kom je waarschijnlijk zelfs op creatievere ideeën, aangezien je even uit je alledaagse houding ontsnapt. En stijlvol is het natuurlijk ook. Naast je bureau, met vaak toch een wat statige uitstraling, voeg je zo echt een staaltje gezelligheid toe aan je thuiskantoor. Zeker wanneer je kiest voor een model met een vrolijk kleurtje!
De hangmat in huis, in de werkkamer: voor rust in je pauzesBron afbeelding

Verschillende variaties

De volgende vraag is natuurlijk: voor welke variant kies je? Zo is er de klassieke variant zoals iedereen ‘m kent, de langwerpige doek. Een model dat het altijd goed doet! Geloof ons namelijk maar: you can’t go wrong met deze variant. En daarnaast kun je bijna niet voor méér comfort kiezen, aangezien je er heerlijk in ligt. Dat worden vast een paar fijne middagdutjes…

Ook mooi is de variant die meer weg heeft van een stoel. Dit is een hangmat – of misschien beter: hangstoel – die minder ruimte in beslag neemt. Ideaal wanneer je in een kleinere woning leeft. Daarnaast kun je bij dit model spelen met meerdere materialen. Zo bestaat deze hangmat niet alleen uit stof, maar ook uit hout, riet of bamboe. En dat geeft nét dat beetje extra.

Een andere keus: de kleur waarvoor je gaat! Kies je voor simpel en casual wit, grijs of zand? Of pak je toch liever uit met felle tinten en bijvoorbeeld Aztec prints? Het is maar net wat er bij jouw interieur past. Om het nog bonter te maken: ga voor een variant met bijvoorbeeld pompons aan de randen. En kies voor een styling met verschillende kussens en een plaid – om het helemaal af te maken.
De hangmat, of beter hangstoel, in de slaapkamerBron afbeelding

Haal de hangmat in huis

Met de hangmat kies je voor een extra stukje comfort. En dat is natuurlijk altijd wenselijk. Zo vormt het een heerlijke plek om een boek te lezen, of een kop thee te drinken. Even een moment voor jezelf! En dat ook nog eens geheel in stijl – zeker als je een bohemian lover bent. Kussens erbij in verschillende kleuren en prints, en de uitstraling van je hangmat in huis is helemaal compleet!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply