We kennen de hangstoel natuurlijk allemaal wel – maar dan met name in de tuin. Of misschien speciaal voor de kids in het huis. Maar waarom zou je er zelf niet van kunnen genieten in de woonkamer, op zolder of in de werkkamer? Pak uit met de hangstoel in huis, en ontdek in deze blog de voordelen en onze styling tips!

De voordelen van de hangstoel in huis: haal een beetje van de tuin in huis

Het is eigenlijk mooi dat we de hangstoel voornamelijk in de context van de tuin kennen – want dat betekent dat je met deze stoel een beetje van de tuin in huis haalt. En dat zorgt voor een relaxte sfeer in de woonkamer! De stoel wordt als het ware het zonnetje in huis. Zelfs als het buiten slecht weer is, kun jij nog altijd ontspannen in je hangstoel in huis. Genieten geblazen!
Haal een beetje van de tuin in huis met de hangstoel

Een andere houding

Dat genieten in de hangstoel heeft ook te maken met de houding die je in deze stoel aanneemt. Je zit hier namelijk heel anders in dan dat op een gewone stoel of een bank het geval is. De houding is wat meer ontspannen, en ook kun je bijvoorbeeld je benen helemaal opvouwen in de stoel. Zo rust je heerlijk uit! Als je even echt wilt bijkomen na een lange dag kun je dat het beste doen in een stoel als deze. Het voelt bijna aan alsof je in je bed gekropen bent – maar dan gewoon in je woonkamer.

Echt ontspannen met de hangstoel

Niet alleen de houding zorgt voor meer ontspanning in de hangstoel. Een ander voordeel is dat je er niet zo makkelijk uitkomt als dat je opstaat uit een andere stoel. Zo kun je dus lekker extra lang blijven zitten. Steeds maar weer even opstaan voor eigenlijk nutteloze zaken is verleden tijd – de stoel houdt je simpelweg tegen. En dat mag heus wel eens, pure verwennerij!

Daarnaast kom je er met dank aan de hangstoel bijvoorbeeld eindelijk eens toe om dat ene boek te lezen. Waar je op de bank in de zithoek toch al snel de televisie aanzet, is dat bij de hangstoel minder snel het geval. Echt even een momentje voor jezelf, dus. En dat zal heerlijk aanvoelen!
Echt ontspannen met de hangstoel in huis - ontdek onze styling tips

Styling tips voor de hangstoel in huis: stem de kleur af

Wanneer het gaat om de styling van de hangstoel in huis is allereerst de keus van de kleur van belang. Als je voor een neutrale tint zoals wit, grijs of crème gaat, past de stoel in werkelijk ieder interieur. Dat betekent dus dat je altijd goed zit. Ideaal!

Maar je kunt ook kiezen voor een opvallende kleur – zo springt de hangmat er helemaal uit! Het is maar net waar je voor wilt gaan. Kleuren als groen, rood of blauw lenen zich hier perfect voor. Het is mooi om hierbij een match te maken met een andere kleur die terugkomt in je kamer, om alles zo goed op elkaar af te stemmen.

Kies het juiste materiaal

Naast de kleur speelt ook het materiaal een rol bij de look van de hangstoel in huis. Ga je bijvoorbeeld voor een variant van hout? Dat zorgt voor een meer luxueuze uitstraling – perfect passend bij bijvoorbeeld de landelijke woonstijl.

Maar een variant van synthetisch materiaal, meer zoals een kuipstoel, past juist bij een modern interieur. Ook geeft dit weer een heel andere look aan de stoel, om er zo echt een uniek item in je woning van te maken. Aan jou de eer om je favoriet te kiezen – en aan het ultieme ontspannen te beginnen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply