Hoewel we er misschien nog niet aan toe willen geven, is het toch echt bijna zover: de herfst staat voor de deur. Dat betekent dat we het maar beter gezellig kunnen maken in huis! Met een herfsttafel in huis ga je voor dat knusse, gezellig gevoel – precies wat je nodig hebt in deze tijd van het jaar. Welke elementen daarbij niet mogen ontbreken? In deze blog lees je er alles over!

De tafel zelf

Laten we de blog beginnen bij de tafel zelf: die vormt natuurlijk de basis van het geheel! Zo is het allereerst van belang om de plek van de herfsttafel te bepalen – waar zet je die tafel neer? Er zijn natuurlijk een heleboel opties. Zo ziet het er verwelkomend uit om de tafel in de gang neer te zetten: zo is het iedere dag weer het eerste waar je tegenaan loopt bij thuiskomst. Maar ook in de woonkamer ziet het er beeldschoon uit, toch wel de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Zet ‘m naast de eettafel of in de televisiehoek, bijvoorbeeld!

Hoewel je ervoor kunt gaan om een extra tafeltje in de woonkamer te zetten, zoals hierboven werd besproken, heb je ook de keus om de tafel wat meer te integreren in de rest van je interieur. Ga in dat geval voor een hoekje op een tafel die al in je woning te vinden is. Heb je bijvoorbeeld een ruime eettafel of een groot bureau? Dan kun je daar best een plekje op vrij maken voor gezellige herfstspulletjes!
Herfsttafel maken: deze elementen mogen niet ontbreken

Uit de natuur

Wat er op de herfsttafel niet mag ontbreken? Dat zijn spulletjes uit de natuur! Het voordeel dat daarbij komt kijken: zo’n herfsttafel kun je zo budget-proof maken als je maar wilt. Het kost je alleen wat tijd – ga buiten aan de slag met het rapen van bladeren, eikels, dennenappels en ander moois. Ook het grotere geschut mag op tafel: denk aan pompoenen of stukken boomschors.

Het idee van de herfsttafel is dan ook om wat van buiten, naar binnen te halen. Zo creëer je het ultieme herfstgevoel in huis! Verzamel het liefst zoveel mogelijk verschillende items – dat zorgt voor een speels effect op de tafel. Dat kun je vervolgens allemaal lekker rommelig op de tafel plaatsen, waarbij alles door elkaar mag liggen. Georganiseerde chaos creëren, zoals we dat ook wel noemen!
De herfsttafel in huis: haal elementen uit de natuur

Kaarsjes brengen licht

Wat natuurlijk ook niet mag missen in de herfst, is gezellige verlichting in huis! Het wordt ’s avonds immers weer vroeger donker, dus dat betekent dat de lampjes aangaan. Ook de herfsttafel kun je gezellig maken met licht. Met name kaarsen doen het hier goed!

Van theelichtjes tot grotere kaarsen: je kunt een heleboel kwijt op de tafel. Ook hier geldt weer dat je prima kunt variëren, net als met de items uit de natuur – het mag juist een uiteenlopende boel worden op de tafel. Afwisselen maar!
Kaarsen brengen licht in huis in de herfst

Creaties van de kinderen

Wie een gezin heeft, kan het hele gezin betrekken bij het maken van de herfsttafel! Zo kun je er meteen een jaarlijks ritueel van maken – om de gezelligheid nog een stukje te vergroten. Ga samen buiten op pad, om de items uit de natuur te verzamelen. Maak er meteen een dagje uit van: ga bijvoorbeeld naar het bos!

Wat ook een leuk idee is, is om de kinderen creaties te laten maken voor bij de herfsttafel. Dit kan van alles zijn! Om een paar voorbeelden te noemen: een tekening om boven de tafel aan de muur te hangen, geknutselde dieren die passen bij de herfst, of pompoenen die in een figuur zijn gesneden. Zo maken jullie er echt een gepersonaliseerde tafel van – helemaal uniek!
Aan de slag met de kids: samen een herfsttafel maken

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply