De lente staat voor de deur! Dat betekent dat we allemaal weer lekker naar buiten kunnen. Wat een heerlijk gevoel! Ben jij in bezit van een gezellig balkon? Wat een plezier. Zeker als je van tevoren de boel goed opfrist. Daarover geven we je tips voor het balkon in deze blog. Lees dus snel verder!

Schrobben maar

We beginnen met de minst leuke tip: het schoonmaken van het balkon. Hoewel we helemaal begrijpen dat je hier als een berg tegenop ziet, kunnen we je ook beloven dat je enorm blij bent als je dit klusje eenmaal hebt geklaard. Het is gewoon een kwestie van beginnen, je even uitleven – en vervolgens maandenlang genieten! Dan ben je die scrob-beurt allang weer vergeten.

Begin het balkon opfrissen dan ook met een emmer warm water, een spons en schoonmaakmiddel. Het is zaak dat je overal langsgaat met het poetsdoekje. Van de balkonrand tot de vloer, van de meubels tot de ramen. Essentieel bij balkon schoonmaken tips: sla geen hoekjes over. Pas dan kun je echt gaan genieten.
Het balkon opfrissen: tips en tricks

Vergeet de bloemetjes niet buiten te zetten!

Vervolgens mag je aan de slag met het leukere werk in het rijtje van de balkon tips! Zoals het inrichten van je balkon. Misschien ben je wel toe aan nieuwe meubelstukken: trakteer jezelf daar van tijd tot tijd op. Het balkon vormt immers een essentieel onderdeel van je woning! Zeker als je er vaak te vinden bent.

Maar misschien nog wel belangrijker: vergeet niet de bloemetjes buiten te zetten. Er is niets zo gezellig op een balkon als mooie bloemen om je heen. Die maken het zomerse gevoel volledig af! Haal dus bijvoorbeeld wat hangplanten, of zet bloemen neer op de vloer. Je mag er best een mini urban jungle van maken – zelfs als het gaat om tips voor een klein balkon!

Accessoires maken de look af

De laatste belangrijke tip in de rij van inspiratie voor het balkon: vergeet de accessoires niet. Daar bedoelen we in dit geval niet de bloemen en planten mee, maar de kleinere items die ter decoratie dienen in de ruimte. Waar je aan kunt denken? Een mooie lamp op de tafel of lichtslingers langs de muur, een warm kleed voor over de benen, een zacht kussen om op te zitten – en ga zo maar verder.

Het mag namelijk echt wel iets gezelligs worden, dat balkon van jou! Je bent immers begonnen met het balkon netjes maken, dus dan kun je de styling ook maar beter perfect afronden. Dat alles om vervolgens de hele lente en zomer lang te genieten van jouw prachtige balkon!
Een gezellig balkon: de accessoires spelen een belangrijke rol

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply