Zo bekend maar geen idee hoe je ‘t noemt. Als de naam van een artiest of acteur/actrice waar je op ‘t moment niet op kunt komen. Maar andersom gebeurt het ook; je hebt een term of naam maar je kunt je er geen beeld bij verzinnen. Geloof ons echter als we zeggen dat je die vaak genoeg bent tegengekomen. In ieder geval wel als het om potdekselplanken gaat! We geven je graag enig inzicht in het fenomeen, alsmede de nodige naamsbekendheid. Zo vertellen we je onder andere wat je ermee kunt doen en wat de voordelen ervan zijn. Lees dus snel verder!

Wat zijn dat nou, potdekselplanken?

Om het simpel te zeggen zijn dit planken die met de potdekseltechniek aan elkaar worden gezet. In de lengte hebben de potdekselplanken een inkeping aan de onderkant en een uitsteeksel dat daar precies in past. Op deze manier passen de planken perfect in elkaar en maak je doodeenvoudig een prachtig geheel. Potdekselplanken worden ook wel ‘rabatdelen’ genoemd. En ja, dat is ook een naam die weinig mensen misschien iets zal zeggen, maar je kunt de wanden die met deze techniek zijn opgebouwd herkennen aan het schuine voorkomen dat ze van nature al hebben.

Wat kan ik met die planken?

Een heleboel! Zo worden potdekselplanken onder andere vaak ingezet als wanden voor schuren, blokhutten en als gevelbekleding. Daar moeten we wel bij zeggen dat in dit laatste geval steeds vaker kunststof gebruikt wordt en dat is niet zonder reden. Maar dat is weer een ander verhaal!

Over de kwaliteit van potdekselplanken zul je ook niet te klagen hebben. Deze is zeer hoog en de segmenten zijn dan ook zeer duurzaam. Hierdoor zul je nog heel lang van de door jouzelf gebouwde constructie kunnen genieten!

Welke voordelen hebben ze nog meer?

Vele. Kijk bijvoorbeeld eens naar het feit dat je bouwsel een prachtig afgewerkt eindresultaat heeft dankzij de schuine afloop van de planken. Deze zorgt tevens voor de perfecte afwatering. Bovendien hebben wind en regen geen enkele kans om door jouw wanden heen te komen omdat er zich geen ruimte tussen de plank en de stijl bevindt waaraan de planken gekoppeld zijn. Zo geniet je ook nog eens volop van je privacy!

Kan ik uit verschillende kleuren kiezen?

Maar natuurlijk! Zo zijn er potdekselplanken verkrijgbaar in wit, grijs, antraciet, crème en Scandinavisch rood. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de winkel waar je de segmenten bestelt.

Succes met uitkiezen en opbouwen!

Share.

About Author

Leave A Reply