Het is in je woning een ideaal plan om iets van jezelf te laten zien, nietwaar? Dat betekent dan ook dat je persoonlijkheid goed in je huis naar voren mag komen. Ben jij een ware sportieveling? Ga dan voor het sportieve interieur! In deze blog laten we je verschillende voorbeelden zien.

De fiets aan de muur

We beginnen met een populaire vertaling van het sportieve karakter in je woning: hang een fiets aan de muur! Hiermee laat je uiteraard al meteen zien dat jij fan bent van beweging. En ook je huis krijgt er een dynamische uitstraling van. Zo zorg je namelijk echt voor meer power in huis dan wanneer je bijvoorbeeld een schilderij ophangt.

Boven de bank of boven je bed: er zijn allerlei plekken te vinden waar je zo’n fiets kwijt kunt. Denk er daarbij van tevoren goed over na of je de fiets ook nog buiten wilt gebruiken – een plek waar je ‘m snel weer kunt pakken is dan wel zo gemakkelijk. Maar als het om een fiets gaat die niet meer in gebruik is, hoef je daar natuurlijk geen rekening mee te houden. Die keus is aan jou!
Een fiets aan de muur past bij het sportieve interieur

Een surfboard in huis

Of er nog meer ideeën te bedenken zijn, die vergelijkbaar zijn met de fiets aan de wand? We hebben zeker nog een andere favoriet: haal een surfboard in huis! Hiermee ga je voor een tropical vibe in je woning – ideaal als je bijvoorbeeld al meer bohemian spullen in huis hebt staan. Daar past een surfboard uitstekend tussen!

Het gaat om een behoorlijk groot item, dus kies bij dit idee van het sportieve interieur dan ook voor een prominente plek in je woning. Richt bijvoorbeeld een speciaal hoekje in de woonkamer in om de plank tegenaan te zetten. Dat board mag immers gezien worden – graag zelfs!
Pak uit met een surfboard in huis

Sportieve strepen passen goed

Hoewel je kunt gaan voor items in huis waar je daadwerkelijk mee kunt sporten, zoals de fiets en het surfboard, zijn er ook subtielere vertalingen van het sportieve interieur. Zo wekken strepen in huis het idee van sportiviteit op: ze laten een beweging zien in je woning. Hoe meer strepen, hoe beter!

Laat die strepen bijvoorbeeld naar voren komen op de muren en op de vloer, zoals je op de afbeelding hieronder ziet. Een beeldschone combinatie! Of je ze nu in dezelfde richting laat lopen of juist niet: alle opties staan open. Ook op andere plekken kun je strepen terug laten komen in het sportieve interieur, bijvoorbeeld op accessoires als kussens of bloempotten.
Het sportieve interieur: zo ga je voor deze look!

Accessoires die doen denken aan sport

Over accessoires gesproken! Daarmee kun je ook een sportief karakter naar je woning halen. Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder: doen de lampen je niet denken aan de touwen waar in wordt geklommen bij atletiek? Opnieuw een subtiele manier om sport in huis te vertalen!

Dit laatste idee vergt misschien wat creativiteit – er zijn immers een heleboel mogelijke sportieve accessoires te bedenken. Van ronde accessoires die refereren aan balsporten tot snijplanken die doen denken aan rackets. Om maar wat voorbeelden te noemen. Werk jouw unieke idee van het sportieve interieur uit!
Kies voor sportieve accessoires in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply