Bedden zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Dat kan het dan ook ingewikkeld maken om een juist bedframe uit te kiezen. Belangrijk hierbij is om vast te stellen welke stijl je mooi vindt: dan ben je al een heel eind op weg. In deze blog bespreken we vintage bedframes. Kijk mee!

Een bedframe met spijlen

Bij het vintage bed moeten we al snel denken aan het bed met spijlen. Een ontwerp dat al jaren en jaren op de markt te vinden is – en dat nog altijd zeer geliefd is. En dat is niet gek! Het bedframe met spijlen is tijdloos, elegant en past in iedere ruimte.

Bij dit retro bed gaat het namelijk om een subtiel ontwerp: het is niet te gek, en tegelijkertijd is het bed een stuk unieker dan een simpel houten frame. De ideale middenweg, kun je dus ook wel stellen!
Een echte klassieker: het bed met spijlen

Slapen in een ruimte vol luxe

Wil je juist liever uitpakken met je bed in een vintage look? Ook dat is zeker een optie! Kijk maar eens op het onderstaande beeld: ook een typisch voorbeeld van een ouderwets bed – dat in de moderne slaapkamer nog altijd goed terecht kan.

Hierbij ga je juist niet voor een subtiel ontwerp, maar laat je het bed het centrale punt in de ruimte vormen! Wát een gevoel van luxe. We kunnen je vertellen: in zo’n bed slaap je heerlijk. Zeker als je daarbij kiest voor een kek kleurtje, zoals op het voorbeeld hieronder met roze is gedaan.
Het vintage bedframe: een ware klassieker

Let op de details

Je doet er goed aan om bij de keus voor het vintage bedframe te letten op de details. Die maken de look namelijk compleet! Vroeger werd er een stuk meer aandacht besteed aan het mooi opmaken van een bed – iets waar jij dus je voordeel mee kunt doen.

Zo zien we hieronder een prachtige afwerking, met opvallende vormen in een stralende, zilveren tint. Is het geen feest om daaronder in slaap te mogen vallen? De details zitten ‘m overigens ook in de aankleding van de rest van de slaapkamer: kijk maar eens naar het behang en de lamp op dit beeld. Ook iets om over na te denken!
Kies voor klassieke details in de slaapkamer

Vintage op de moderne manier: met pallets

We sluiten de blog af met weer een heel ander idee – om maar aan te geven hoeveel kanten je op kunt gaan met het vintage bedframe. Dit idee past misschien wel het meest in het straatje van het moderne, trendy bed: zo blijf je dus echt bij de tijd van nu.

Werk met houten pallets! Dat is natuurlijk wel even iets anders dan het luxe bed waar we het hierboven over hadden – maar ook dit idee is het benoemen zeker waard. Juist om aan te sluiten op de grote hoeveelheid bedden die er bestaan: er is voor ieder wat wils.
Pallets in de slaapkamer: klassiek en modern tegelijkertijd!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply