Vanaf een bepaalde leeftijd neemt je kind vriendjes of vriendinnetjes mee naar huis. Vanaf dat moment is het niet alleen belangrijk dat de kinderkamer praktisch is ingericht, maar moet het er ook leuk uitzien. Vooral bij meisjes, maar in mindere mate ook bij jongens, is het van belang een hippe kinderkamer te hebben. Bovendien is het voor jou natuurlijk ook erg mooi als de inrichting van de kinderkamer past bij de rest van je huis. Wij geven hier 7 leuke voorbeelden van hippe kinderkamers.

1. Extra verdieping

Extra verdieping

Een hoogslaper is natuurlijk wel leuk – maar dit idee voor een extra verdieping is veel gaver! In een wat hogere ruimte kun je het bed op een verhoging maken. Zo creëer je extra ruimte, heeft je kind een heerlijke slaaphoek en ziet de kinderkamer er meteen hip uit. Zeker wanneer je wat speelt met leuke verlichting!

2. Lichte meisjeskamer

Lichte meisjeskamer

Een meisjeskamer moet licht en vrolijk zijn. Ook een beperkte ruimte waarin je twee kindjes kwijt moet, kun je hip inrichten! Deze kinderkamer is bijvoorbeeld voorzien van de perfecte items voor een hippe kinderkamer: een hangstoel, mooie lamp, leuke decoraties en schattige bedden.

3. Slapen op de grond

Slapen op de grond

Voor veel kinderen is slapen in een gewoon bed maar saai. Dat is de reden dat veel kinderen liever slapen op een hoogslaper. Echter: op de grond slapen is nog veel gaver. Je kunt vrij eenvoudig een bed op de grond maken, dat er leuk uitziet, een heerlijke slaapplek biedt en met de juiste opmaak ook prachtig past in het thema van de kinderkamer.

4. Kleurenthema

Kleurenthema

Een kleurenthema in de kinderkamer zorgt ervoor dat de ruimte rustig blijft, maar er wel stoer uitziet. Deze kamer is zowel voor jongens als meisjes geschikt. Door de leuke decoraties en de terugkerende kleuren, is dit een prachtige moderne, hippe kinderkamer.

5. Scandinavische slaapkamer

Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische inrichting is de laatste jaren behoorlijk populair geworden. Heb je je hele huis zo ingericht, dan is het natuurlijk extra leuk om ook de kinderkamer te voorzien van dit thema. Vooral zwart en wit zijn veelgebruikte kleuren, maar dat betekent niet dat je een saaie kinderkamer krijgt! De prachtige gietvloer zorgt voor een strakke, schone uitstraling.

6. Stoere jongenskamer

Stoere jongenskamer

De meeste hippe kinderkamers zijn over het algemeen unisex of gericht op meisjes. Toch zijn er ook fantastische jongenskamers, zoals deze inrichting met vliegtuigen. Zowel voor kleintjes als voor de wat grotere jongens is dit een prachtige kinderkamer.

7. Bijzonder dubbel bed

Bijzonder dubbel bed

Een standaard hoogslaper of dubbelbed is natuurlijk vrij saai. Je kunt er echter wel wat moois van maken, door zelf aan de slag te gaan of maatwerk te bestellen. Dit dubbelbed is super gaaf voor kinderen, ziet er fantastisch uit en past helemaal in de stijl van de kamer.

Leestip: Een hoogslaper met glijbaan

Hippe kinderkamers bestaan in vele soorten en maten. De ene kamer is gericht op kleur, de andere op een bepaald thema. Weer andere kinderkamers vallen op door stoere bedden of mooie meubels. De sleutel tot een hippe kinderkamer is dan ook vooral het bepalen van je doel – en daar dan gericht naartoe werken. Vermijd overbodige frutsels, zorg voor nette opbergplekken voor speelgoed en behoud het overzicht. Zorg daarnaast voor een fijne speelplek en een stoere slaapplek, waardoor je kind zich echt thuis voelt in de kinderkamer. Zo heeft je kind een eigen plek en behoud jij een mooie inrichting van je huis!

Share.

About Author

Leave A Reply