Wanneer je een laminaatvloer koopt in een bouwhandel, winkel of online dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je deze goed kunt leggen. Ook is het belangrijk om alle tools, onderdelen en hulpstukken in huis te hebben voordat je begint. Het allerbelangrijkste is trouwens om tien procent meer te kopen dan je daadwerkelijk aan vierkante meters nodig hebt, zodat je voldoende hebt. Je hebt namelijk altijd een deel restafval wat je niet kunt gebruiken, omdat het wordt afgezaagd. De eerste tip heb je al binnen. In dit artikel delen we graag nog meer adviezen en hulp om je te helpen om de laminaatvloer op de juiste manier te leggen. Laten we snel van start gaan. We weten, dat je staat te popelen om de ruimte een metamorfose te geven. Je kunt er dan volop van gaan genieten.

Waar koop je een laminaatvloer?

Natuurlijk zal je in de eerste plaats een laminaatvloer moeten kopen. Het is goed om er eentje te kiezen welke bij je huis past. Kies een laminaatvloer welke ook sterk genoeg is voor de ruimte waar je hem gaat leggen. We kunnen ons voorstellen, dat je in de woonkamer een sterker laminaat legt dan op de slaapkamer of op de zolder. Het is goed om hier ook rekening mee te houden. Je kunt laminaat bij een bouwmarkt kopen, de IKEA, een vloerenwinkel zoals Bebo laminaat en natuurlijk ook online. Afhankelijk van je expertise en budget kun je hier een keuze in maken. Houdt er rekening mee, dat het ook naar je huis gebracht moet worden. Of laat je dit doen?

De ondervloer

Naast een goede laminaatvloer zelf is het ook belangrijk om een goede ondervloer te hebben. Het zorgt voor de isolatie van het geluid en de warmte. Zeker wanneer je de vloer in de woonkamer legt is het slim om voor een goede isolatie en ondervloer te kiezen. Je wilt natuurlijk niet de kruipruimte opwarmen. Toch? Voor de bovenverdiepingen is de isolatie van het geluid vaak belangrijker. Natuurlijk ook wanneer je in een appartement woont.

Ondervloer laminaat

De plinten bij de laminaatvloer

Naast de laminaatvloer en de ondervloer heb je ook nog plinten nodig. Je moet namelijk aan alle kanten van de vloer wat ruimte overlaten voor werking. Een halve centimeter is voldoende. Als je dit niet doet en de vloer recht aan de muur legt dan kan deze bol gaan staan. Het is wel belangrijk om deze rand mooi weg te werken. Je kunt dit doen door de vloer te voorzien van een plint. Je kunt het trouwens ook afkitten als je wilt. Het mooiste is dan echter toch nog om te kiezen voor een plakplint. Deze zijn minder duur dan de echte plinten. Een plint welke je rechtop zet en welke mogelijk zelfs een kabelgoot heeft is wat duurder. Het ziet er echter mooi en netjes uit. Het is dan ook een slimme keuze.

Plinten laminaat

Ga je het zelf doen of laat je het doen?

Wanneer je twee linker handen hebt is het slim om een klusser in te schakelen. Vandaag de dag zie je veel mensen welke je kunnen helpen om een laminaatvloer te leggen. Een laminaatvloer leggen is voor de vakman een koud kunstje. Hierdoor is hij er vaak sneller mee klaar en ligt het er veel mooier in. Daarnaast vertaald de ervaring naar het voorkomen van beginnersfouten. Ook is het niet nodig om speciaal gereedschap aan te schaffen. Het scheelt dus nogal aardig in de portemonnee. Het is slim om te overwegen om een vakman in te schakelen. Natuurlijk moet je aan het einde van de rit wel de rekening betalen. De klusser zal niet voor niets werken. Toch?

Het juiste gereedschap

Wanneer je de laminaatvloer zelf gaat leggen heb je het juiste gereedschap nodig. Zorg voor een zaag voor laminaat, een spanner en ook verschillende blokjes om de juiste afstand te houden aan de randen. Een verstekzaag is gemakkelijk wanneer je de plinten gaat leggen. Koop trouwens ook een rol ducktape om de ondervloer goed vast te leggen. Heb je opstaande plinten? Dan heb je ook een boormachine nodig om de gaten voor de schroeven in de muur te maken. Weet, dat het juiste gereedschap het halve werk is. Koop bij de bouwmarkt alles bij elkaar om de klus te klaren.

 

Share.

About Author

Leave A Reply