Wil je graag een nieuw vloerkleed dat goed aansluit bij de woonstijl die je doorvoert in huis? Dan is het handig om rekening te houden met onder andere de afmetingen, de kleur én de vorm. Door hier goed op te letten, past het vloerkleed nog mooier bij het interieur. Het perfecte vloerkleed vinden is nog een hele zoektocht, maar het oriënteren gaat al een stuk makkelijker als je weet wat je zoekt! Op deze manier weet je zeker dat je niet met een miskoop thuiskomt. Nieuwsgierig naar de tips? Lees dan gauw verder!

De vorm van het vloerkleed

Hou je van strak en modern of ben je meer een bohemian liefhebber? Jouw interieur is bepalend voor de vorm van het kleed dat je straks aan gaat schaffen. Hou je van strakke lijnen en zie je de moderne woonstijl terug in jouw huis? Dan is het niet praktisch om een rond kleed te nemen, want dat matcht simpelweg niet. Kies bijvoorbeeld een vierkant kleed uit of ga voor een langwerpig kleed. Let bovendien ook op de keuze van de print, omdat een vloerkleed erg bepalend kan zijn voor de stijl in huis. Het kan een echte eyecatcher zijn of juist het huidige interieur een sfeervolle boost geven en versterken. De keuze is aan jou!

vorm van vloerkleed

Kies de juiste kleur of print

Maar na het kiezen van een passende vorm van het vloerkleed, stappen we over op het kiezen van een mooie kleur of print. Je kunt bijvoorbeeld een opvallend vloerkleed kiezen, maar ook gaan voor een kleed dat subtiel maar heel warm oogt. Vintage vloerkleden zijn bijvoorbeeld helemaal in, bekijk een wereld aan vloerkleden op Tapeso.nl. Probeer overigens ook te kijken naar materiaalkeuze, zodat de kleur en de print goed over zal komen.

print vloerkleed

De afmetingen van het kleed

Door rekening te houden met de afmetingen van het vloerkleed, zorg je ervoor dat je nooit een verkeerde keuze maakt. Noteer daarom wat je minimaal en maximaal aan kleed nodig hebt voor een stijlvol geheel. Waar ga je het kleed plaatsen? Hou rekening met het feit dat een vloerkleed echt een stempel kan drukken in het huidige interieur. Het heeft veel impact op de woonstijl die reeds gehanteerd wordt. Maak bijvoorbeeld op Pinterest een moodboard om te bekijken of het een mooi geheel vormt met elkaar of bekijk inspiratiebeelden om te zien hoe het kleed bij anderen in huis staat wanneer je denkt de ‘ware’ te hebben gevonden.

Share.

About Author

Leave A Reply