Een verhuizing is vaak een flinke onderneming. Behalve het feit dat je een heel leven in dozen probeert te pakken, moet je ook nog eens de nodige administratieve zaken regelen. Het tekenen van huur- of koopcontracten, het annuleren van energiecontracten en het overzetten van je verzekeringen. Hoe het nu precies met die verzekeringen zit tijdens het verhuizen, lees je hier.

Veranderingen in de verzekeringen na verhuizing

Niet alle verzekeringen zullen hetzelfde blijven na de uiteindelijke verhuizing. Wanneer je van huurwoning A naar huurwoning B verhuisd zijn de veranderingen nog te overzien. Maar wanneer je van huurwoning A naar koopwoning B verhuist wordt het al snel een andere zaak. Zo is in beide gevallen de kans bijvoorbeeld groot dat de waarde van je inboedel vermeerderd. Je zal dus direct na de verhuizing je Centraal Beheer inboedelverzekering aan moeten passen aan de nieuwe leefomstandigheden. De premie van de woonverzekeringen hangt ook nog eens af van de grootte van de woning en de plaats waar je woont. Houd dus rekening met mogelijke veranderingen in je premie.

Verzekeringen tijdens de verhuizing

In veel gevallen dekt je inboedelverzekering alleen wanneer de inboedel zich op het aangegeven adres bevindt. Kijk dus voor de verhuizing goed of jouw verzekeraar ook schade dekt gedurende verhuizing. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Misschien heeft jouw verzekeraar wel mogelijkheden om je toch te ondersteunen tijdens de verhuizing.

Tip: Mocht nu iemand anders schade veroorzaken (een vriend of familielid die helpt met de verhuizing) dan kan deze schade vaak verhaald worden op zijn of haar wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

verhuizen inpakken

Verzekeren via een verhuisbedrijf

Wanneer je gebruik besluit te maken van de diensten van een verhuisbedrijf en dit bedrijf maakt schade, dan zal de schade meestal te verhalen zijn op het bedrijf. Houd wel rekening met het feit dat het verhuisbedrijf waarschijnlijk de dagwaarde van het beschadigde item zal moeten vergoeden. In veel gevallen is dit niet de nieuwwaarde. Een erkend verhuisbedrijf biedt dan ook een garantie van dekking van je inboedel tijdens het verhuizen, tot een bepaald maximum bedrag. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Neem in dat geval contact op met het verhuisbedrijf. En vraag hoe de verzekering van jouw spullen is geregeld.

Tip: Pak je spullen veilig en volgens de regelgeving in. In geval van schade door de verhuizer bij slecht ingepakte spullen, hoeft de verhuizer de schade namelijk niet te vergoeden.

Share.

About Author

Leave A Reply