Nu is het in Nederland heerlijk weer, maar je weet nooit wanneer de regen weer gaat vallen. Je hebt het ook vast wel eens meegemaakt. Zit je op een druilerige dag in huis, krijg je ineens het idee om gewoon een last minute vakantie te boeken. Gewoon lekker, samen naar de zon, op ontdekkingstocht door een vreemde stad, of gewoon even op avontuur in de Alpen. Maar tijdens een vakantie heb je natuurlijk ook een vakantiehuis nodig. Na het beantwoorden van deze vragen weet jij precies hoe jouw ideale vakantiehuis eruit ziet.

  1. Ben je een luxe beestje of een werkpaard?

Het is beiden oké hoor, we hebben zowel luxe beesten als werkpaarden nodig op deze wereld. Maar het type dat jij bent is wel bepalend voor de last minute vakantie die je boekt, en het vakantiehuis dat hier bij past. Ga je bijvoorbeeld op avontuur in de Alpen, dan ben jij waarschijnlijk hartstikke tevreden met een caravan, een grote tent, of zelfs een boomhut. De luxe zon, zee,- en strandganger hoopt waarschijnlijk op een ander soort vakantiehuis. Iets met een sauna en privé zwembad bijvoorbeeld.

  1. Hoe ziet je reisgezelschap eruit?

Reis je alleen, met zijn tweetjes, of met een gezin van 15? Erg belangrijke criteria natuurlijk wanneer het gaat om het kiezen van jouw ideale vakantiehuis. Een groter gezelschap heeft namelijk vaak meer baat bij een grote familie bungalow, dan bij een stacaravan. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon ongelooflijk gezellig om met zijn allen een bungalow te delen. Ga je alleen of met zijn tweetjes op pad, dan past een romantisch huisje in de bergen, of een klein appartement met een mooi uitzicht wellicht beter bij jou.

  1. Welke zaken heb jij echt nodig?

Ben jij iemand die nergens heengaat zonder een haardroger bij te hebben? Douche jij alleen onder een regendouche? Of kun je ook prima uit de voeten met minder apparatuur en mogelijkheden? Allemaal zaken om rekening mee te houden. En wat voor reis type je ook bent, een vakantiehuis met veel mogelijkheden is vaak toch wel erg aangenaam. Zaken als een internetverbinding, comfortabele bedden, elektrische apparatuur en eventueel zelfs wat beauty mogelijkheden, maken een verblijf toch wel net wat specialer.

  1. Welk budget heb je tot je beschikking?

Het blijft er hoe dan ook toch iedere keer weer op terugkomen: welk budget heb je tot je beschikking? Je kan wel een luxe beest zijn en graag alle ditjes en datjes binnen handbereik hebben, maar als je er het geld niet voor hebt, zul je toch concessies moeten maken.

Share.

About Author

Leave A Reply