infraroodDoor te meten hoeveel warmte apparaten afgeven, krijgt u een indicatie van het rendement. Hoe meer warmte er vrij komt, des te lager het rendement. Ten slotte moet de energie worden gebruikt voor het primaire doel (een koelkast koeken, een vaatwasser de was schoon krijgen, een lamp licht geven etc. ).

Infrarood meting
Met behulp van een goede meting met een infrarood thermometer, is het mogelijk om te zien hoeveel warmte uw apparaten genereren. Let er hierbij wel op dat u kijkt naar het verschil met de omgevingstemperatuur. De basistemperatuur van een woonkamer is al snel 20 graden.

Lampen
Tegenwoordig zijn er op het gebied van lampen veel ontwikkelingen. Hoeveel warmte geven lampen af? Wilt u zien of die spaarlamp minder warmte afgeeft dan uw gewone gloeilamp? Ook dit kunt u met behulp van een infrarood thermometer meten. Zo kunt u zelf het verschil zien tussen een gloeilamp, spaarlamp en ledlamp.

Keukenapparatuur
Ook bij de keukentemperatuur kan de hoeveelheid warmte aangeven hoe hoog het rendement is (uitzondering: oven). u kunt naar de koelkast, vriezer of vaatwasser kijken, maar vergelijk ook kleinere apparaten, zoals blenders.

Overige apparatuur
In feite is het mogelijk om de warmte van alle apparatuur te meten met behulp van infrarood meting. Een goed voorbeeld van een energieslurper die veel warmte genereert is de stofzuiger. Maar vergeet ook de wasmachine en droger niet. Wees u bewust van het verbruik van uw apparatuur, zodat u bewuster met energie (en dus geld) om kunt gaan!

Share.

About Author

Leave A Reply