De badkamer in huis: het lijkt soms maar wat lastig om daar iets aan te doen qua styling. Het is immers vooral een praktische ruimte, waar je niet veel spullen kwijt kunt. Maar toch is het zeker mogelijk om er iets moois van te maken! Werk bijvoorbeeld met stijlvol materiaal, zoals hout. Daar gaan we het in deze blog over hebben: lees je mee?

Een houten muur

We pakken het meteen groots aan met de badkamer met hout: ga voor houten wand in de badkamer. Dat ziet er echt meteen heel anders uit dan een tegelmuur – het geeft veel meer sfeer en warmte. En dat is dan ook precies waar we naar op zoek zijn met dit materiaal!

De kleur van het hout geeft een fijne look – zeker als er verder voornamelijk witte items te vinden zijn in de ruimte. Hout in de badkamer brengt daarbij contrast: waar de witte items kil van aard zijn, geeft hout warmte. En dat werkt!
Hout in de badkamer: inspiratie en voorbeelden

Een houten wastafel

De badkamermeubels kun je in sommige gevallen ook vervangen voor hout. Ga bijvoorbeeld voor een houten wastafelmeubel, zoals we op het beeld hieronder zien. Ook hier zie je het contrast weer terugkomen: de witkleurige wasbak steekt af tegen het hout. Durf dan ook voor dat contrast te kiezen!

Of je nu gaat voor een simpel wastafelblad van hout of juist liever een badkamerkastje van hout: die keuze is natuurlijk aan jou. Een wastafelonderkast van hout is een wat groter item in de ruimte: zo haal je meer hout naar de badkamer toe dan wanneer je alleen voor een blad gaat. Het is maar net wat je mooier vindt staan!
Een mooi detail in de badkamer: hout

Hout op de vloer

Waar we het hierboven al hadden over hout op de muur, kun je ook kiezen voor hout op de vloer! Ook hierbij gaat het weer om een groot oppervlakte: dat brengt een boel sfeer met zich mee. Kijk maar eens op onderstaand beeld: ziet dat er niet beeldschoon uit?

We adviseren wel om het bij een van de twee opties te houden: ga óf voor een houten muur óf voor een houten vloer in de badkamer. Anders wordt het toch too much – juist die afwisseling met de witkleurige items werkt sterk.
Wauw: hout op de vloer in de badkamer

Houten accessoires

Wil je het liever wat kleinschaliger aanpakken en niet zozeer verbouwen of badkamermeubels van hout in huis halen? Ga in dat geval voor houten badkamer accessoires – ook dat is al een fraaie toevoeging aan de ruimte.

Denk aan bakjes om zeep in op te bergen, een badkamerrek van hout of zeeppompjes van hout – om maar wat voorbeelden te noemen. Badkameraccessoires van hout zijn dan misschien subtiel, ze vallen zeker op!
Hout in de badkamer: inspiratie en voorbeelden

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply