Hout is een prachtig materiaal om te gebruiken in de tuin. Het heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling wat past bij elke stijl. Of je nou een landelijke tuin hebt of een moderne achtertuin met een industriële touch. In dit artikel delen we een aantal ideeën en voorbeelden hoe je hout in de tuin kunt verwerken. Welke optie spreekt jou het meeste aan?

Houten schutting

Houten schuttingen zijn al jaren de populairste keuze onder de tuinafscheidingen. Het is functioneel, sterk en ook nog eens mooi om te zien. Een schutting van hout is verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten. Er is dus altijd een geschikte optie voor jouw tuin. Let bij het aanschaffen van een houten schutting goed op de kwaliteit. Check welk soort hout je koopt en hoe je deze schutting moet onderhouden. Vaak heeft een houten tuinafscheiding al een speciale vuil- en vochtwerende toplaag.

Terras van houten vlonders

Met houten vlonders geef je het terras een hele warme en knusse uitstraling. Toch kan het materiaal net zo stijlvol ogen als grote stenen tegels. Er zijn zelfs planken van hardhout die je in visgraatverband kunt leggen. Dat is ontzettend chic! Of kies voor vlonders met een hele donkere kleur voor een modern resultaat. Er is veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Houten tuinmeubelen

Ook houten tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bedenk van tevoren welke stijl je in de achtertuin gaat verwerken en pas de meubels hier op aan. Je kunt een harde houten bank eenvoudig omtoveren tot een comfortabele loungeplek met een aantal luxe kussens.

Tuinhuis van hout

Een tuinhuis is een handige plek om je gereedschap, fietsen en barbecue in op te bergen. Alle spullen staan er veilig en netjes uit het zicht. Bovendien ziet een houten huisje er heel mooi uit in de achtertuin. Zeker als je kiest voor een grote blokhut met een overkapping. Hier kun je de tuinmeubels onder zetten en heerlijk genieten met familie of vrienden. Neem eens een kijkje op Blokhuttenoutlet.nl voor meer inspiratie en informatie!

Houten tuinkast

Heb je helaas geen ruimte voor een tuinhuis of een blokhut? Dan kun je ook kiezen voor een houten tuinkast. Dit is een compacte opbergruimte voor in je tuin. Er zijn kleine tuinkasten voor gereedschap en speciale bergingen voor je fiets.

Decoratie van hout

Tot slot kun je de tuin aankleden met verschillende houten accessoires. Denk aan houten plantenbakken, houten beelden of een zelfgemaakt vogelhuisje voor aan de schutting.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply