Bij raamdecoratie wordt er niet zo vaak aan duurzaamheid gedacht. Toch verschilt het enorm per raamdecoratie of iets wel of niet duurzaam is. Stoffen gordijnen zijn bijvoorbeeld heel vaak slecht voor het milieu. Ze worden gemaakt van katoen, wat veel impact heeft op het milieu. En vaak worden ze ook nog eens geverfd op een niet-milieuvriendelijke manier. Ben jij op zoek naar mooie raamdecoratie die ook nog eens duurzaam is? Check dan eens de mogelijkheden voor houten jaloezieën!

Warme houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven sfeer

Houten jaloezieën geven verrassend veel sfeer in huis. Dat komt omdat hout van nature een warm materiaal is. De houtkleur filtert bovendien het invallende zonlicht zodat het een warme tint krijgt. Je kunt houten jaloezieën vinden in heel veel verschillende houtsoorten en -kleuren. En ook de breedte van de latten kan verschillen. Dunne latjes geven een wat lichter effect, bredere latten hebben een warmere uitstraling. Er zijn altijd wel houten jaloezieën te vinden voor jouw interieur.

De duurzaamheid van houten jaloezieën

Zoals gezegd zijn de meeste stoffen raamdecoraties niet erg milieuvriendelijk. Maar hoe zit dat eigenlijk met houten jaloezieën? Het grote voordeel van het gebruik van hout is dat het gewoon in de natuur voorkomt. Het belangrijkste waar op gelet moet worden is dat het hout op een duurzame manier verkregen is. Dus niet door het kappen van de oerwouden in Brazilië, maar door gebruik van duurzame bossen die goed onderhouden worden. Door het gebruik van de goede materialen en het beperken van synthetische stoffen, zijn jaloezieën een duurzame en milieuvriendelijke raamdecoratie.

Dunne houten jaloezieën

De mogelijkheden van houten jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen vrijwel overal worden gebruikt. Zelfs in de badkamer kun je ze goed toepassen, als je dit goed voorbereidt. Maar in elke andere ruimte zijn houten jaloezieën een prima raamdecoratie. Ze kunnen op verschillende manieren versteld worden. Je kunt de jaloezieën omhoog of omlaag trekken, of de latjes meer of minder laten kantelen. Helemaal gesloten komt er nauwelijks nog licht doorheen, wat vooral ’s avonds fijn is voor de privacy. Helemaal open heb je volledige lichtinval en is het in huis licht en gezellig.

Houten jaloezieën op maat

Houten jaloezieën zijn niet zo gemakkelijk zelf op maat te maken. Je moet elk latje precies goed afzagen. Vaak blijf je dan aan de zijkant toch een rand zien. Het is meestal mooier om houten jaloezieën op maat te bestellen. Natuurlijk hangt dat ook af van je ramen. Het leuke is dat je houten jaloezieën ook in allerlei vormen kunt bestellen. Heb jij bijvoorbeeld een rond raam? Ook dan zijn jaloezieën een goede optie. Hoe jouw ramen er ook uitzien, het is vrijwel altijd mogelijk om er passende jaloezieën op maat voor te laten maken.

Witte houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn razend populair. Dat is niet zo gek, want ze zijn een prachtige raamdecoratie. Bovendien zijn ze niet alleen erg mooi, maar ook nog eens duurzaam. Leef jij graag milieubewust en kies je het liefs voor de groene optie? Of wil jij gewoon graag een mooie, stoere raamdecoratie? Dan zijn houten jaloezieën echt iets voor jou!

Share.

About Author

Leave A Reply