Ben jij een van de lucky ones met een haard in huis? Geweldig! Nu de koudere maanden eraan komen, is het natuurlijk de hoogste tijd om je houtvoorraad weer bijeen te sprokkelen! Hoe je de voorraad vervolgens op de meest stijlvolle wijze opslaat in je woning? Dat ontdek je in deze blog: 3x creatieve ideeën.

1. De houtvoorraad in een boekenkast

Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren: de houtvoorraad in een boekenkast. Nee, het is dan ook niet de bedoeling om je boekenverzameling de deur uit te doen. Het idee is om een extra boekenkast in huis te nemen, in de buurt van de kachel, om het hout daarin op te slaan. Wie er hierbij voor kiest om het hout netjes op te stapelen, gaat voor een rustgevende en chique look. Het hout, dat toch wat ruig en oneffen oogt, vormt zo niet langer een stoorzender in je woonkamer.

Een ander voordeel van de boekenkast als opslagruimte: je kunt er heel veel in kwijt! Zeker wanneer je voor een hoog model kiest. Er past veel meer in dan in bijvoorbeeld de mand of kist waar je het hout eerst in stopte. Dat betekent dus dat je niet steeds opnieuw kleine beetjes hout hoeft te verzamelen. Of dat je vaak naar de schuur moet gaan om een nieuwe houtvoorraad mee te nemen. Easy does it, nietwaar?
Je houtvoorraad in een boekenkast: ruimtelijk en netjesBron afbeelding

2. Aan de muur

Heb je nog een leeg plekje vrij aan de muur? Dan is het een idee om daar een stellage te plaatsen, waar je wat hout op kwijt kunt. Of je nu gaat voor een stevige houten plank of stoere ijzeren constructie aan de wand: het is allemaal even stijlvol. Zolang je er maar voor zorgt dat het stevig genoeg is om het hout op te bewaren!

Op deze manier krijgt het hout aan de muur een uitstraling die niet ver weg staat van kunstwerken aan de wand. Ook kun je deze twee werelden perfect combineren: hang in de buurt van een schilderij een aantal blokken hout op. Dat valt op! Zo ga je voor een echt unieke uitstraling in je interieur. Daarnaast brengt het hout aan de wand warmte en gezelligheid met zich mee.
Hoe je de houtvoorraad stijlvol kunt inrichten? Bijvoorbeeld aan de muur: echt uniek!Bron afbeelding

3. Ingebouwd in de muur

In plaats van aan de muur, kun je ook gaan voor een houtvoorraad in de muur. Let wel: dit vergt wat meer klus werk. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je momenteel nog geen kachel in huis hebt, maar van plan bent om er een in te bouwen. Bij deze look is het van belang om een inkeping in de wand te maken, bijvoorbeeld naast de haard.

Het is helemaal naar jouw smaak hoe diep en breed je de inkeping maakt. Ook is dit natuurlijk deels afhankelijk van de dikte van de muur. Is jouw kachel niet ingebouwd in de muur? Dan kun je ervoor kiezen om de houtvoorraad in een andere wand in te bouwen. Houd er wel altijd rekening mee dat het het makkelijkst is om te kiezen voor de dichtstbijzijnde muur bij de haard – om onnodig gesjouw te voorkomen.
Kies voor een ingebouwde houtvoorraad voor een ordelijk gevoelBron afbeelding

Een bijzondere houtvoorraad styling

Hoewel je misschien al snel de neiging hebt om het hout gewoon in de buurt van de kachel neer te gooien, misschien in een mand of kist, zijn er dus veel meer opties. Laat je creativiteit de vrije loop! Op deze manier ga je voor een echt bijzondere styling. En dat tilt je interieur uiteraard naar een hoger level. Wedden dat die kachel overuren gaat draaien, en jij niet meer van de bank af komt? Dat worden een heerlijk knusse herfst en winter!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply