Doe mee met de trend en kies voor een industriële stijl in je woning. Wij hebben vijf stappen voor je uitgeschreven hoe je eenvoudig een industriële look in je woonkamer kunt creëren. Het fijne aan deze stijl is dat het gemakkelijk te combineren valt met andere stijlen. Zo kan iedereen een industriële stijl doorvoeren in zijn of haar woning!

Stap 1: De juiste kleuren

De kleuren zijn vaak de basis in in een woning. Voor een industriële stijl zijn dit geen moeilijk kleuren., Wit, zwart en grijs worden gezien als de hoofdkleuren. Is dit wat te sober voor je? Geen probleem. Je kunt altijd een kleur als groen, blauw of bruin toevoegen voor meer warmte. Ook  heel gaaf zijn felle accentkleuren als rood, geel of oranje! Kies voor gekleurde kussens of schilderijen of verf een klein stukje muur in een gave kleur.

Stap 2: Doe-het-zelf!

Helemaal industrieel zijn tweedehands pareltjes! Knap oude tafels, kasten of andere meubelstukken op en je hebt een super gaaf vintage item in je woning. Een bijkomend voordeel is, is dat de meubels uniek zijn en je ze helemaal kan personaliseren. Zo heb je ook meteen een eyecatcher in huis! Als je echt heel handig bent, kun je er ook voor kiezen om zelf een wijnrek of stalen schuifdeur in elkaar te zetten.

Stap 3: Ruwe materialen

Ruwe materialen

Heel kenmerkend aan een industriële stijl zijn ruwe materialen. Denk hierbij aan beton, baksteen,  ijzer, metaal of hout. Je kunt dit op allerlei manieren toevoegen aan je woning. Kies voor een bakstenen muur en/of stoere betonnen vloer. Wanneer dat te heftig is kun je ook altijd kiezen voor onbewerkte houten planken aan de muur.

Stap 4: Stoere kasten

Helemaal hot zijn de industriële kasten en dressoirs. Deze zijn meestal gemaakt van staal gecombineerd met hout. Je kunt de kasten in bijna elke kamer plaatsen. In de eetkamer kun je een industriele kast gebruiken voor het plaatsen van borden en glazen. Of kies ervoor om een stoere kast in de woonkamer te zetten en decoreer de kast met stijlvolle accessoires.

Stap 5: Industriële verlichting

Heel belangrijk natuurlijk is de verlichting. Met de juiste lampen maak je niet alleen je look af, maar zorg je ook voor een warme sfeer in huis. Industriële verlichting past overal in huis. Of je nu kiest voor een stoere lamp boven de eettafels of een robuuste lamp in de badkamer. De keuze is aan jou. Plaats in je industriële hanglamp of vloerlamp een warme lichtbron voor een gezellige sfeer!

Krijg jij ook al zin om je huis aan te pakken? Hopelijk heb je wat aan onze tips!

Share.

About Author

Leave A Reply