Thuis moet je jezelf veilig voelen. Wordt er ingebroken, dan kan dit een grote impact hebben op je veiligheidsgevoel. Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar goede voorzorgsmaatregelen maken die kans wel een stuk kleiner.

Stap 1: zorg voor veilige sloten

Het meest belangrijke om te doen, is zorgen voor vertraging. Een inbreker geeft vaak na 1,5 minuut proberen reeds op, inbraakvertraging maakt dus het verschil. Veilige sloten spelen hierbij de grootste rol. Het is daarom erg belangrijk om voor deugdelijke kwaliteit te kiezen, niet alle sloten zijn namelijk veilige sloten. Koop altijd hang- en sluitwerk dat voorzien is van een keurmerk, dan ben je verzekerd van goede kwaliteit en echt veilige sloten.

SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) is een onafhankelijke stichting die hang- en sluitwerk test op inbraakveiligheid. Kies je voor sloten met een SKG keurmerk, dan weet je dat het gaat om veilige sloten. Hang- en sluitwerk dat de test doorstaat, krijgt 1 tot 3 sterren. Het aantal sterren dat wordt toegekend, is afhankelijk van de mate van inbraakvertraging:

  • Producten met 1 ster houden inbrekers met licht gereedschap gedurende 3 minuten tegen. Dit hang- en sluitwerk is niet zelfstandig inbraakwerend en moet worden gebruikt in combinatie met minimaal 1 ander gelijkwaardig of beter product.
  • Producten met 2 sterren houden inbrekers gedurende 3 minuten tegen, met uitgebreid gereedschap.
  • Producten met 3 sterren zijn extra inbraakwerend. Zij bieden minimaal 5 minuten beveiliging tegen inbraak, zelfs bij het gebruik van extra goed gereedschap.

Stap 2: sluit je huis altijd goed af

Hoewel deze stap voor de hand liggend lijkt, gebeurt het nog steeds regelmatig dat mensen hun huis niet goed afsluiten. Al heb je veilige sloten, als je ze niet gebruikt, zorgen ze niet voor vertraging. Inbrekers hebben slechts een paar minuten nodig om je waardevolle spullen weg te halen. Dus ook bij een kort bezoek aan de buren moet je huis op slot.

Denk hierbij overigens niet enkel aan je deuren, ook ramen moet je elke keer afsluiten – en voorzien zijn van veilige sloten! Houd er rekening mee dat een kleine inbreker voldoende heeft aan slechts 15 centimeter om binnen te kunnen komen.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Stap 3: maak het inbrekers niet te makkelijk

Naast jouw huis voorzien van veilige sloten, zijn er nog enkele tips om het inbrekers buiten te houden:

  • Hang geen adreslabel aan je sleutelbos.
  • Zorg ervoor dat je huis er altijd bewoond uitziet.
  • Ruim alle hulpmiddelen om naar binnen te klimmen op.
  • Leg waardevolle spullen niet in het zicht.

Vergeet daarnaast niet om ook je verdiepingen te voorzien van veilige sloten.

Slotenmaker om hulp vragen?

Kan je hulp gebruiken bij inbraakbeveiliging en het installeren van veilige sloten? Neem dan contact op met een Slotenmaker, deze zorgt voor veilige en degelijke sloten. Zo heb je weer een veilig gevoel!

Share.

About Author

Leave A Reply