Grote kasten worden steeds zeldzamer in woonwinkels. De grote massieve meubels worden vaker vervangen voor kleinere kasten. Toch is dat jammer, want buffetkasten en vitrinekasten zijn erg praktisch. Bovendien kunnen ze prachtig staan in je interieur, zeker in een wat grotere woonkamer of keuken. Wij vonden bij Woonboulevard Poortvliet deze 6 prachtige buffetkasten en vitrinekasten in de collectie, die we graag willen delen!

1. Vitrinekast Metalo

Vitrinekast Metalo bestaat uit een combinatie van stevig hout en gepoedercoat metaal. Het hout heeft een mooie eikenfineer waarin ook een houtnerf zichtbaar is. Het is een prachtige kast die goed past in een industrieel interieur. Langs de zijkanten is de kast verlicht door middel van LED strips zodat je spullen extra mooi tot hun recht komen.

Vitrinekast Metalo

2. Kabinet Hudson

Deze prachtige houten kast is kabinet Hudson. Het is niet echt een buffetkast en ook geen vitrinekast, maar zit er een beetje tussenin. De kast heeft enkele open boordjes, maar ook gesloten kastjes. De deuren zijn voorzien van een prachtig fijn visgraatmotief. De combinatie van massief hout met zwart metaal maakt deze kast ideaal voor de industriële en moderne woonstijl.

Kabinet Hudson

3. Winkelkast Morotai

Winkelkast Morotai is extra bijzonder. De kast is van prachtig hout met een duidelijke houtnerf. De kast is voorzien van een gesloten ondergedeelte en een bovengedeelte met glas. Zo kun je bijvoorbeeld je serviesgoed mooi in het zicht zetten. Kast Morotai is voorzien van een metalen bajonetsluiting, waarmee de kast uitstekend past in zowel een retro als antieke woonstijl.

Winkelkast Morotai

 4. Vitrinekast Lucania

De vitrinekast Lucania is een zeldzame vondst. De kast is strak afgewerkt en past mooi in de landelijke stijl. Maar dankzij de glaslatten en zijkanten in off-black past de kast ook mooi in de industriële woonstijl. Dankzij de LED verlichting staan jouw spulletjes er op hun voordeligst bij. De verlichting is te bedienen met een weggewerkte knop in de kast. Ga je ook een nieuw lichtplan maken voor je woonkamer, houd dan rekening met de verlichting in de kast om deze het mooist tot zijn recht te laten komen.

Vitrinekast Lucania

5. Buffetkast Jardin

Buffetkast Jardin is aan de bovenkant helemaal open. Dat maakt de kast vriendelijk en geeft een luchtige look. De onderkant is gesloten, handig om minder mooie spulletjes neer te zetten. De kast is tweekleurig: donkergrijs en een licht eiken. Die combinatie zorgt voor een prachtige, stijlvolle kast met een moderne uitstraling.

Buffetkast Jardin

6. Bergkast Ventoux

Ventoux is ook niet echt een duidelijke vitrinekast of buffetkast. Je kunt hem wel als zodanig gebruiken, maar eigenlijk is het een bergkast. Dat houdt in dat de kast vooral handig is om bijvoorbeeld speelgoed, puzzels of hobbymateriaal uit het zicht te bergen. Een gedeelte van de kast is open zodat hij een luchtigere uitstraling krijgt in je interieur.

Bergkast Ventoux

Natuurlijk zijn er bij Poortvliet wonen nog veel meer prachtige buffetkasten en vitrinekasten te vinden. Dit is een kleine greep uit een uitgebreide collectie van kasten. Ben jij op zoek naar een mooie nieuwe kast voor je woonkamer of keuken? Hopelijk heb je hier mooie inspiratie opgedaan en weet je nu welke kast jij het mooist vindt in je interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply