Heb jij al eens nagedacht over een witte keuken? Wit is eigenlijk de ideale kleur voor de keuken! Niet alleen lijkt de ruimte groter dan hij in werkelijkheid is, maar een witte keuken heeft automatisch ook een chique uitstraling. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat witte keukens over het algemeen schoner en netter zijn dan gekleurde of zwarte keukens. Vooral moderne keukens scoren hoog en zijn erg populair. Deze 8 prachtige en inspirerende witte keukens willen we jou niet laten missen!

1. Smalle moderne keuken

Stel je eens voor dat deze keuken niet wit, maar donkerblauw of zwart zou zijn. Je zou meteen het gevoel krijgen dat je opgesloten zit in een nauw gangetje. Terwijl deze witte keuken juist zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect, waardoor de keuken open en groot wordt.

Smalle witte keuken

www.310k.biz

2. Minimalistisch-modern wit

De moderne en minimalistische woonstijl liggen dicht naar elkaar. Deze keuken heeft bijvoorbeeld een minimalistische vormgeving, maar de gemarmerde patronen geven de keuken eerder een moderne uitstraling. Kortom: deze keuken heeft een prachtige, frisse en luxe uitstraling en past zowel in een moderne als een minimalistische woning.

Minimalistisch-modern met marmer

www.thecolorandshape.wordpress.com.jpg

3. Witte moderne keuken met grijze vloertegels

Een witte keuken is juist mooi als je gebruik maakt van contrast met andere kleuren. Heb je een witte vloer, wit plafond en een compleet witte keuken, dan is het gewoon té wit. Deze keuken heeft een prachtige moderne uitstraling en is voorzien van een grijze vloer van natuursteen om contrast en rust te creëeren.

Moderne witte keuken met grijstinten

www.renoguide.com.au

4. Bijzondere verlichting

Een witte moderne keuken wordt nog veel stijlvoller als je de juiste verlichting erbij kiest. Deze spots zijn dimbaar en zorgen als dat nodig is voor veel licht om bij te werken of juist zacht en sfeervol licht als je lekker wilt ontspannen aan de keukentafel. De combinatie met de grijs-blauwe glazen achterwand maakt de keuken helemaal af.

Witte keuken met bijzondere verlichting

www.smithandsmith.com.au

5. De combinatie van wit en hout in de keuken

Wil je de keuken eigenlijk liever niet helemaal wit hebben? Kies dan voor een aantal kastjes in een andere kleur. Vooral de combinatie van wit met een lichte houtkleur maakt de keuken open en warm. Deze keuken is echt ultra-modern uitgevoerd met weggewerkte apparaten en greeploze kastdeurtjes.

Witte keuken met hout

www.home-designing.com

6. Moderne keuken met kookeiland

Zoals we al eerder zagen, is de combinatie wit en grijs heel chique. Zeker als je een kookeiland hebt! Het is niet verstandig om je kookeiland helemaal in het wit uit te voeren, want dan krijgt de keuken een wel heel erg steriele uitstraling. Door te kiezen voor een grijs werkblad en witte kastjes is deze keuken prachtig modern en ruimtelijk ingericht.

Witte keuken met kookeiland

www.immyandindi.com.au

7. Scandinavisch-modern

Ook de Scandinavische en moderne stijl liggen dicht naast elkaar. Deze keuken is bijvoorbeeld een typische mengeling van beide stijlen. Enerzijds is de hele keuken strak en wit vormgegeven, anderzijds zijn er ook veel houttinten in te zien. Deze keuken is daardoor bijzonder sfeervol, zonder het moderne strakke uiterlijk te verliezen.

Witte scandinavisch-moderne keuken

www.blancgrenade.com

8. Kleine witte keuken

In tegenstelling tot een grote keuken met kookeiland, waar je beter het werkblad een andere kleur kunt geven, is het in een kleine keuken praktischer om de hele keuken in het wit uit te voeren. Om toch wat contrast in de keuken te creëeren kun je dit wel combineren met een donkere spoelbak, zondere kookplaat of andere donkere items.

Witte, strakke keuken

www.bo-bedre.no

Of je keuken nu groot is of klein, of je nu een puur moderne keuken wilt of een combinatie van meerdere stijlen: met een witte moderne keuken zit je altijd goed. Bovendien valt een witte keuken vrijwel overal mee te combineren! Zo kun je met behulp van decoraties of verlichting extra sfeer en kleur in de keuken brengen, terwijl de basis zorgt voor een heldere, frisse indruk.

Share.

About Author

Leave A Reply