In vrijwel iedere hal komt er wel een voor: een kapstok! Je moet de jassen en tassen immers ergens aan kwijt. Een functioneel item in huis, waar je misschien nog nooit aandacht aan hebt besteed wat betreft de stijlvolle inrichting ervan. En dat is maar wat zonde! Je ziet de kapstok immers als eerst – iedere dag weer als je binnenkomt. Kun je daar niet beter maar wat moois van maken? In deze blog tippen we je onze favorieten.

De ouderwetse staande kapstok

We beginnen met een tip die misschien niet zo origineel is, maar wel nog altijd prachtig: de ouderwetse kapstok! En dan hebben we het niet over een kapstok aan de muur, maar over de staande variant. Van donker hout, die je vandaag de dag meestal alleen nog in cafés ziet.

Wat ons betreft is dit echt een kapstok met karakter: warm en speels. De jassen hangen hier losjes en sierlijk omheen – een gezellige boel. Je moet hier natuurlijk wel wat ruimte voor hebben in de hal, maar als dat het geval is: pak uit met deze look!
Old but gold: ga voor een ouderwetse kapstok in de hal

Hang jassen op aan een houten tak

Van de staande kapstok gaan we naar de kapstok aan het plafond: hang hier een tak aan op, waar je met hangers de jassen aan kwijt kunt. Misschien heb je dit idee al eens voorbij zien komen voor in de slaapkamer, maar in de hal kan dit net zo goed!

Hoe die tak eruit moet zien? Je kunt voor een rechte tak met weinig poespas gaan als je de look graag veilig wilt houden: daarmee zit je altijd goed. Ga voor basic hangers en de kapstok is klaar! Maar je kunt ook wat meer uitpakken door een tak met een ruige look uit de natuur te halen. Opvallende hangers mogen ook: denk bijvoorbeeld aan een koperen kleur.

Een rek voor de accessoires aan de muur

Naast de jassen, doe je er ook goed aan om de andere accessoires een duidelijke plek te geven. Denk aan tassen en sjaals! Hiervoor gaan we naar een plekje aan de muur: mooi in het zicht en gemakkelijk om bij te komen.

Om bij het idee van een speelse look te blijven hangen: ga voor een rek aan de muur, waar je de accessoires steeds weer op andere manieren aan kunt hangen. Net als de foto hieronder! Dat zorgt voor een gezellig geheel, eigenlijk een soort georganiseerde chaos. En de hal is een ruimte die hier perfect geschikt voor is!
Inspiratie voor de mooiste kapstok in de hal

Originele hangknoppen aan de wand

Je kunt de kapstok niet alleen verwerken op de grond of aan het plafond, maar natuurlijk ook aan de muur! Dit zien we immers in een heleboel interieurs voorbij komen. Het nadeel: vaak wordt hierbij gewerkt met saaie hangknoppen. Een gemiste kans! Door te gaan voor opvallende en originele varianten, creëer je een heel ander effect.

Hierbij geldt dus eigenlijk: met weinig aanpassing, ga je voor een grote impact! Het enige wat je hoeft te doen is het uitzoeken van mooie knoppen. Ga bijvoorbeeld voor een unieke kleur, vorm of print. Dat wordt voortaan genieten van een hal die helemaal past bij jouw smaak!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply