Heb je nog geen idee hoe je de kale muur achter de bank moet opfleuren? Dan komt een beetje inspiratie vast goed van pas! Wij delen graag een aantal leuke wanddecoratie ideeën voor boven de bank. Je kunt alles op je eigen manier uitwerken en mooi laten aansluiten op de stijl van je woonkamer.

Foto op canvas

Wie is er niet dol op foto’s aan de muur? Het geeft de zithoek veel meer persoonlijkheid. Kies voor een prachtige vakantiefoto, leuke selfies met vrienden, een romantisch plaatje met je geliefde of een beeld met een bijzondere herinnering. Laat deze muurdecoratie er echt uitspringen door de foto op canvas te laten drukken. Zijdeglans canvas heeft een mooie kleurweergave en is bovendien erg makkelijk schoon te maken. Past een foto op canvas toch niet helemaal bij jouw stijl? Kies dan voor een persoonlijke foto op hout of aluminium.

Collage van foto’s of posters

Een opvallende fotowand achter de bank is een hele populaire trend. Je gebruikt hiervoor verschillende foto’s of posters en maakt hier een grote collage van. Er zijn allerlei toffe manieren om dit uit te werken. Stop de afbeeldingen, prints of posters bijvoorbeeld in lijsten met een zwarte rand. Dit zorgt voor een modern en strak resultaat. Voor een speels effect kun je variëren met materialen en vormen. Hang een grote foto op canvas naast een vierkante poster en combineer dit nog met een aantal illustraties in een klein lijstje.

Grote lege lijst

Doe eens gek en hang gewoon een grote lege lijst aan de muur! Het klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd, maar op de foto hieronder kun je zien hoe gaaf het is.

Wandplank met persoonlijke accessoires

Misschien heb je nog een aantal kleine accessoires die een nieuw plekje verdienen. Bovenop een wandplank vallen ze zeker op! Tip: hang een wandplank wel hoog genoeg zodat je niet elke keer je hoofd stoot.

Grote spiegel

Een grote spiegel is ook geweldige decoratie voor boven de bank. Op dit moment zie je vooral ronde exemplaren terugkomen. Koop een spiegel met een zwarte metalen rand voor een stoere look of kies juist voor een design met goudkleurige zonnestralen.

Verstelbare wandlampen

Een verstelbare wandlamp is sfeervol en ook erg praktisch. Je kunt het naar beneden richten en gebruiken als leeslampje of naar boven draaien en veranderen in accentverlichting.

Macramé wandkleed

Spreekt de bohemian stijl jou erg aan? Dan wil je vast wel een mooi macramé wandkleed boven de bank hangen. Je kunt deze kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk nog leuker als je het zelf maakt!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply