Wie droomt er niet van: het hebben van een splinternieuwe badkamer. Liefst natuurlijk zo groot mogelijk, en gevuld met unieke items die helemaal passen bij jouw stijl. In deze inspiratieblog delen we een aantal van onze favoriete badkamers – met name in de moderne stijl en met een bijzondere twist. Of je er nu alleen over durft te dromen, of het als een optie ziet om de ideeën te verwezenlijken: kijk mee!

Spelen met kleurvlakken

De tint die we in de meeste badkamers voorbij zien komen? Dat is wit: eigenlijk de standaardkleur in de badkamer. En dat vinden we behoorlijk saai! Ga je voor een grote verbouwing in deze ruimte, dan doe je er dus goed aan om uit te pakken met verschillende tinten.

In onderstaand voorbeeld wordt bijvoorbeeld gespeeld met kleurvlakken. Wit vormt nog altijd een rol om de boel niet te druk te maken, maar de aandacht wordt getrokken door de mooie blauwe vlakken. Dit is overigens ook een tint die zich goed leent voor de badkamer: een rustgevende kleur, perfect om de dag relaxt mee te beginnen én te eindigen!
Durf te spelen met kleurvlakken in de badkamer

Donker versus licht

Een ander voorbeeld van het spelen met kleurvlakken zien we op onderstaande foto. Hier is gekozen voor een speels effect met donkere en lichte tinten, door deze direct naast elkaar te plaatsen en om en om af te wisselen. Toch heeft dit alles nog altijd een rustgevende en warme look: eigenlijk het beste van twee werelden gecombineerd.

Door te kiezen voor een donkere tint als hieronder, breek je nog een stukje meer met het idee van wit als de standaardkleur in de badkamer. En dat is natuurlijk ideaal als je graag iets unieks wilt neerzetten! Durf dan ook te gaan voor een grote verandering in de tinten in de ruimte.
Donker versus licht in de badkamer: een unieke look

Veel hout in zicht

Waar de eenvoudige badkamer met witte tinten al snel wat koel en koud kan overkomen, is het juist ook mogelijk om een enorm warm gevoel te creëren in de badkamer. Dit wordt in onderstaand voorbeeld op een krachtige manier gedaan door te werken met hout: materiaal uit de natuur dat heel mooi oogt in deze ruimte.

Naast het breken met de standaardkleur van de badkamer kun je dus ook breken met het materiaal dat je regelmatig in de badkamer terugziet. Een muur van hout is namelijk echt wel iets anders dan een tegelmuur – zo zorg je dan ook voor een unieke look. Door ook te kiezen voor andere houten accessoires in de ruimte maak je de uitstraling helemaal af. Zo passen de verschillende items in de badkamer goed bij elkaar, en wordt dit één geheel.
Ga voor hout in de badkamer voor een moderne look

Een exotische vibe

Vind je de bovenstaande ideeën wat aan de saaie, minimalistische kant? Er is uiteraard voor ieder wat wils om voor een unieke look in de badkamer te gaan! Dit doel bereik je misschien nog wel het meest door echt uit te pakken met kleuren en vormen. Zo ga je echt voor meer expressie in de ruimte! Let er wel te allen tijde op dat het geen ratjetoe wordt – de badkamer kan maar beter een plek van rust zijn.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een exotische vibe aan de ruimte toe te voegen, zoals op onderstaand beeld wordt gedaan. De uitwerking is eigenlijk heel simpel: met een aantal unieke tegels aan de wand ben je er al snel! Een plantje en misschien wat zeeppompjes in een bijzonder design erbij, en de look is klaar. Dat wordt steeds weer een vrolijk begin van je dag!
Inspiratieblog: dit zijn badkamers met een unieke look!

Op zoek naar meer badkamer inspiratie? Bekijk dan de 5 essentials in de badkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply