Vaak zie je aan de buitenkant al meteen hoe oud een huis ongeveer is. Dat heeft te maken met de bouwstijl en het uiterlijk van de woning. Toch is er een verschil tussen een woning met een bepaalde bouwstijl en een echt verouderde woning. Je kunt elke woning een moderne uitstraling geven, zelfs een jaren ’30 woning. Hoe je dat doet? Zó geef je jouw huis een moderne uitstraling!

1. Zorg voor een strakke tuin

De uitstraling van je huis begint al met de tuin. Ga voor een strakke, moderne tuin. Je kunt er bijvoorbeeld betonelementen of kunstgras in aanbrengen. Wat ook veel moderne tuinen kenmerkt is het gebruik van stenen borderranden. Ga voor een strak design en gebruik grijstinten om een moderne uitstraling van de tuin te creëren. Moderne tuin

2. Ga voor kunststof kozijnen

Houten kozijnen zijn altijd meteen herkenbaar. Je moet ze regelmatig onderhouden en vooral bij oudere huizen raken ze al snel aan vervanging toe. Ga voor een moderne touch door de kozijnen te vervangen voor kunststof! Je kunt bijvoorbeeld heel goede kunststof kozijnen in Hoofddorp vinden. Ga ook voor een mooie strakke kunststof voordeur om het plaatje compleet te maken.

3. Laat de gevel en het dak reinigen

De gevel van huizen wordt veel viezer dan je denkt. Langzaam verkleuren de stenen en de voegen tot ze een grijzige moddertint krijgen. Je kunt je huis flink opknappen door de gevel te reinigen! Je kunt dit zelf deels doen, maar een goede reiniging moet gedaan worden door een professional. Zelf kun je ongewild de voegen flink beschadigen tijdens het reinigen. Ook het dak kan vaak wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. 

Gevel reinigen

4. Nieuwe voegen

De voegen van oudere woningen gaan brokkelen. Tijd voor nieuwe voegen dus! Door te kiezen voor een contrasterende kleur (donkere voeg op lichte stenen of lichte voeg op donkere stenen) krijg je een extra bijzonder effect. Je huis ziet er ook meteen een stuk moderner uit met mooi nieuw voegwerk.

5. Vervang goten en boeidelen

Woningen die gebouwd zijn vóór de jaren ’90 hebben vaak grote boeidelen rondom de woning. De goten hebben vaak ook een typisch verouderd uiterlijk. Je kunt de boeidelen natuurlijk opnieuw schilderen, maar misschien is het beter om ze te vervangen. Er zijn tegenwoordig prachtige kunststof goten en boeidelen te krijgen, waar je verder geen onderhoud meer aan hebt.

Moderne dakgoot

6. Moderne raamdecoratie 

Aan de buitenkant heb je nu alles gedaan om je woning een moderne uitstraling te geven. Dat effect zal echter meteen weer weg zijn als je in huis oude vitrage en stoffige gordijnen voor het raam hangt. Ga voor een mooie strakke moderne raamdecoratie, bijvoorbeeld jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen. Zo is het plaatje helemaal compleet.

Een oude woning kun je nooit helemaal 100% modern maken, omdat de bouwstijl verschilt. Maar dat betekent niet dat je de woning niet kunt moderniseren. Door deze 6 stappen uit te voeren, herken je je huis nauwelijks terug. Zo kom je aan een woning met een prachtige moderne uitstraling zonder dat je nieuw hoeft te bouwen!

Share.

About Author

Leave A Reply