Wanneer je op het punt staat een weekendje weg te gaan, zijn er natuurlijk veel dingen waar je aan moet denken. Heb je alle benodigde informatie bijdehand, zijn alle verblijven bevestigd en heeft iedereen alles ingepakt? Maar daarnaast moet je ook je huis natuurlijk veilig achterlaten tijdens een weekendje weg. Met deze tips kun jij onbezorgd de deur achter je sluiten om lekker van je weekend te gaan genieten!

1. Ontplug alle elektrische apparatuur

Nu moet je natuurlijk alle elektrische apparatuur uitschakelen, maar het is ook zeker niet onverstandig om alles volledig uit het stopcontact te halen. Loop voor vertrek de hele woning na en trek alle stekkers uit het stopcontact. Niet alleen weet je zo zeker dat alle elektrische apparatuur uit staat, maar ook dat er zeker niets fout kan gaan.

2. Sluit ramen en deuren

Het klinkt misschien heel logisch, maar toch wordt er al snel vergeten om sommige ramen of deuren te sluiten. Voordat je de deur achter je dichttrekt, is het dus verstandig om de hele woning nog een keer door te lopen. Het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om her en der een kiepraampje op een kiertje open te laten staan (zo blijft de woning fris), maar zorg ervoor dat er geen inbraakgevoelige deuren of ramen open zijn.

3. Breng familie of buren op de hoogte

Zorg ervoor dat familie of buren op de hoogte zijn van jullie vertrek. Laat eventueel iemand op het huis passen, of laat ze regelmatig even op bezoek komen om de planten water te geven of de post te sorteren. Niet alleen houden de planten het zo langer vol, maar er is ook duidelijk regelmatig wat leven in huis: en dat maakt het voor mogelijke inbrekers een stuk minder aantrekkelijk.

4. Laat wat lichten aan

Probeer zoveel mogelijk elektrische apparatuur uit te schakelen, maar laat 1 of 2 lampen rond de avond even aanspringen. Een donker, kaal en verlaten huis is namelijk een stuk aantrekkelijker voor inbrekers dan een woning waar af en toe het licht aan gaat. Dan zou er namelijk toch zomaar eens iemand thuis kunnen zijn!

5. Alles gaat op slot

Natuurlijk sluit je voor- en achterdeur met sleutel en slot, maar ook andere ruimten mogen tijdens een weekendje weg op slot gedaan worden. Denk aan de schuur, de garage of andere losse ruimten in de woning. Maak de beveiliging eventueel zelfs wat sterker wanneer het om de voor- of achterdeur gaat.

Share.

About Author

Leave A Reply