Het is in veel huishoudens een pijnpunt: opbergen en opbergruimtes. Gelukkig hebben we tips voor je: zo ga je voor het handig inrichten van opbergruimtes. Het kost je misschien wat moeite in het begin, maar uiteindelijk ben je er alleen maar blij mee. Hoera voor meer overzicht en minder chaos!

Kies voor opbergruimtes in huis

De eerste tip draait erom: zorg dat je genoeg opbergruimte hebt in huis! Dit is de belangrijke basis om vervolgens nooit plek te kort te komen in huis voor het opruimen van je spullen. Sta hier dus bewust bij stil bij het uitkiezen van je woning en meubels! Het is iets dat vaak wordt overgeslagen. En dat terwijl opbergruimte zo belangrijk is in huis – het voorkomt rommel.

Zeker in kleinere woningen is dit een uitdaging. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel meubelstukken te vinden met een slimme opbergruimte. Denk aan een hoekbank met opbergruimte, bedframe met opbergruimte of kruk met opbergruimte. En ook voor de kinderkamer – waar de rommel vaak toch het eerst uit de hand loopt – zijn er dergelijke items te vinden: de kindertafel met opbergruimte, het kinderbureau met opbergruimte en het kinderbankje met opbergruimte. Ideaal!
Je opbergruimtes handig inrichten: tips en tricks

Zorg voor orde en overzichtelijkheid

Als de eerste stap is gezet en je voldoende plek in huis hebt om in op te kunnen bergen, is het belangrijk om dat opbergen goed aan te pakken. Ook daarvoor hebben we de nodige opbergruimte tips! En de belangrijkste is: zorg voor orde en overzichtelijkheid. Je hebt misschien de neiging om alles gewoon in de kasten, lades of vakjes te gooien. Het is meestal immers toch niet zichtbaar. Maar probeer dat nu juist te voorkomen!

Als je bijvoorbeeld de doeken netjes opvouwt voor je ze in de kast zet, en stapelbare items op elkaar plaatst, kom je er al snel achter dat je veel meer kwijt kunt in je opbergruimtes. En ook blijft het opbergruimte inrichten zo altijd helder: je weet precies welke spullen waar liggen. Dat is ook wat waard!
Zo zorg je voor overzicht in huis

Opbergruimtes in opbergruimtes

Opbergruimtes in opbergruimtes? Ja! Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld: kies in een grote kast voor verschillende mandjes of bakken om kleine spullen in te plaatsen. Ook dat zorgt ervoor dat je het overzicht niet kwijtraakt. Het klinkt misschien wat overdreven, maar geloof ons maar: je bespaart jezelf uiteindelijk een hoop tijd.

Denk bijvoorbeeld aan de kerstpullen: berg ze netjes op in een mand waar alles in past, en die je er ieder jaar zo weer bij kunt pakken. Veel fijner toch, dan dat je allerlei kasten langs moet gaan om alles bij elkaar te rapen?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply