Het is in alle tijden belangrijk om een ontspannen sfeer in je slaapkamer te creëren. Het is nu eenmaal de plek waar je helemaal tot rust komt na een lange dag. Nu is het ontspannen in de zomer natuurlijk af en toe wat moeilijk; het ene moment is het te warm, het andere te koud. Toch geeft het warme weer een bepaalde ontspanning mee. Je ploft op bed en valt binnen een paar minuten in een diepe, rustgevende slaap. Maar over een paar maanden komt de winter weer om de hoek kijken; tijd om je vast voor te bereiden en je slaapkamer klaar te maken voor de winter.

1. Het beddengoed

Het zomerse beddengoed mag over een paar maanden plaatsmaken voor de winterse variant. Begin met het klaarleggen van een lekker warme wollen dekbed. Heerlijk om je in de koude wintermaanden onder op te warmen. Is je matras wat verouderd en is het tijd voor een topmatras? Overweeg dan de aanschaf van een topmatras met donsveren. Er kan af en toe een veertje uitsteken dat wat kriebelt, maar het houdt ook ongelooflijk goed de warmte vast. Het geeft je echt het gevoel van hotel luxe en laat je heerlijk ontspannen zodra je in bed ploft.

2. Warme materialen

Naast een wollen deken zijn er meer manieren om het lekker warme wol in je interieur te verwerken. Zo kunnen de sierkussentjes op de bank, ook gewoon in de slaapkamer gebruikt worden. Of wat dacht je van een lekker warme spread om over je dekbed heen te gooien? Het ziet er niet alleen aangenaam en warm uit, het zorgt er ook voor dat, wanneer het wat kouder is, je wat extra warmte over je heen kan trekken.

3. Nieuw bedlinnen

De zomerse kleurtjes in je bedlinnen zijn natuurlijk erg fijn, maar de winter vraagt om een iets andere aanpak. Door zelfs het bedlinnen onder handen te nemen, zorg je ervoor dat je slaapkamer een en al ontspanning en luxe uitstraalt. Denk hierbij vooral aan warme kleuren en printen, of zelfs materialen die warm en zacht aanvoelen. Kun je het je al voorstellen? Heerlijk in een zacht, warm bed vallen met de luxe van een hotel. Niets is fijner op een koude winterdag.

4. Raamdecoratie

Natuurlijk is ook in de winter raamdecoratie van belang. Wil je zoveel mogelijk kou buiten houden? Hang dan ook een paar warme, zware gordijnen voor de ramen. Een mooie tint donkerrood bijvoorbeeld om de warmte binnen te houden, de kou buiten te laten en net wat extra sfeer te creëren.

Share.

About Author

Leave A Reply