De winter is weer in aantocht. Het wordt eindelijk wat kouder en het is dus tijd om je huis klaar te maken voor de winter. Misschien heb je je sinterklaas- of kerstversiering alweer tevoorschijn gehaald. Maar is jouw slaapkamer eigenlijk wel winterproof?

Tip 1: Voorkom tocht in de slaapkamer

In de winter is het natuurlijk niet fijn als het tocht in je slaapkamer. Je kunt dus isolerende maatregels nemen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips langs het kozijn van de slaapkamerdeur en langs de ramen. Dat kan heel veel kou buitensluiten. Veel mensen die last krijgen van klachten als een stijve nek, blijken last te hebben van koude tocht in de slaapkamer. Bovendien is het niet alleen prettig om tochtvrij te slapen, maar bespaar je ook op je energiekosten.

Tochtstrips

Tip 2: Zorg voor ventilatie

Ventilatie is vooral in de winter erg belangrijk. Doe je dat niet, dan krijg je last van vocht in de slaapkamer. Heel veel mensen houden in de winter de ramen dicht vanwege de kou. Daardoor wordt de lucht in de slaapkamer vochtig en muf: heel ongezond! Doe dus toch dagelijks de ramen open of zorg voor ventilatieroosters. Dankzij de betere luchtkwaliteit zul je je beter voelen en lekkerder slapen.

Tip 3: Ga voor warme dekens

In de winter heb je natuurlijk wel warme dekens nodig. Dus haal je je winterdekbed weer uit de kast. Is het dekbed ouder dan 6 jaar, dan is het waarschijnlijk aan vervanging toe. Wil je graag een goed 4-seizoenen dekbed dat zowel in de zomer als in de winter comfortabel is? Dan ga je voor een donzen dekbed van Whitecloudz.nl. De wikipedia schrijft over dekbedden dat dons een van de beste vulmaterialen van dekbedden is.

Donzen dekbed

Tip 4: Kies een warm vloerkleed of goede pantoffels

Als je ’s nachts naar het toilet moet, is er weinig vervelender dan een koude vloer. Het is natuurlijk beter en fijner als je met lekker warme voeten terug in bed komt. Hoe doe je dat? Als het mogelijk is kun je een lekker warm vloerkleed neerleggen in de slaapkamer. Zo heb je niet die vervelende koude schok als je ineens uit bed moet. En bovendien kan een vloerkleed ook nog eens heel trendy zijn! Een andere optie is het kiezen van goede pantoffels. Je moet ze dan natuurlijk wel elke avond op een vaste plek neerzetten zodat je ze niet in het donker hoeft te zoeken.

Tip 5: Hang mooie, sfeervolle verlichting op

In de winter wil je vaak extra sfeer en knusheid in de slaapkamer. Dat kun je gemakkelijk bereiken met de juiste verlichting. Je kunt bijvoorbeeld wat mooie kerstverlichting met kleine lampjes in de slaapkamer hangen. Zo creƫer je gemakkelijk een knusse en intieme sfeer. Heerlijk voor in de winter!

Gezellige lampjes in de slaapkamer

Tip 6: Ga voor extra zacht

In de zomer heb je de slaapkamer meestal het liefst lekker ruim, strak en luchtig. Maar in de winter wil je juist het omgekeerde. Dat bereik je door te gaan voor extra zachte items. Zet bijvoorbeeld wat zachte knuffels vooraan in de kast. Leg een mooi wollen dekentje over het bed of gebruik een zachte sprei. Zet wat bontkussentjes bij het hoofdeinde van het bed, zodat het extra luxe en warm wordt. Zo maak je de slaapkamer op een makkelijke manier helemaal klaar voor de winter.

Je slaapkamer winterproof maken is leuk om te doen. Bovendien kun je er echt van genieten tijdens de koude maanden. Een praktische tip: denk bij de inrichting ook aan andere seizoenen. Het beste kies je voor het aanpassen van losse items, die je in het voorjaar kunt vervangen voor wat anders. Of je gaat juist voor dingen die in elk seizoen passen, waardoor je er altijd profijt van hebt. In elk geval weet je nu hoe je je slaapkamer winterproof moet maken!

Share.

About Author

Leave A Reply