balkonZomers plezier op je balkon of terras

Woon je in een appartement en heb je de beschikking over een klein balkon, of misschien een net iets groter terras? Dan kan het soms best lastig zijn om deze zo in te richten dat je er veel plezier aan kunt beleven. De ruimte is vaak niet groot en daarom moet je de ruimte die je wel hebt efficiënt benutten. Met wat inspiratie en goede tips kun je heel ver komen!

Een gezellig tuinsetje

Wanneer je niet heel veel ruimte hebt op je balkon, kan een bistro tuinset voor een aangename verrassing zorgen. Het is compact, het neemt niet veel ruimte in en het voorziet je balkon ook nog eens van een gezellige uitstraling. Je kunt deze combineren met rustige effen kussens. Op het tafeltje kun je een mooi blad kwijt, waar je bijvoorbeeld een klein plantje of windlicht op kunt plaatsen. Dat zorgt direct voor een romantische sfeer.


Bloemen op je balkon

Op een balkon of terras mogen natuurlijk geen bloempotten ontbreken. Om een zo ruimtelijk mogelijk gevoel te creëren, is het belangrijk dat je de bloempotten zoveel mogelijk bij elkaar zet. Wil je een moderne uitstraling op je terras, kies dan voor een vierkante bloempotten. Uiteraard mogen de bloemen zo kleurrijk mogelijk zijn. Bloemen die mooi op een balkon of terras passen zijn bijvoorbeeld geraniums, ijsbloemen, margrieten en petunia’s.

Ga de hoogte in

Juist omdat je op de grond niet veel ruimte hebt, kun je wel de ruimte benutten in de hoogte. Je kunt daar bijvoorbeeld de muren van het huis voor gebruiken en de de reling van het balkon. Wil je een tropische uitstraling neerzetten, dan kun je tegen de reling bamboematten plaatsen. Een klimop is ook zeker een aanrader!

Share.

About Author

Leave A Reply