Hoewel je op dit moment nog fit, fris en alert door de woning kunt wandelen, kan daar zomaar ineens verandering in komen. Heb je een woning op je eigen naam staan, dan kan het erg verstandig zijn om de woning vast wat aan te passen voor later. Zodra ‘later’ eenmaal voor de deur staat, wordt het maken van aanpassingen namelijk een stuk moeilijker. Welke aanpassingen je nu al kan maken, lees je hier!

1. Begin met drempelhulpen

Sommige hulpmiddelen staan ook helemaal niet in de weg in de woning. Zo kunnen drempelhulpen niet alleen later, maar ook nu al erg handig zijn in de woning. Niet alleen zijn deze hulpstukken handig voor de latere leeftijd, maar ook voor jonge kleinkinderen die op bezoek komen. Het struikelen over een ietwat hoge drempel kan natuurlijk iedereen gebeuren. Een handige investering voor nu, en de toekomst.

2. Breng de verlichting up-to-date

Heb je nog steeds oude gloeilampen in de woning houden? Vervang deze dan door LED lampen. LED lampen gaan wel 30 jaar mee, zijn een stuk goedkoper en verbruiken minder energie – wat ze ook meteen duurzamer maakt. LED verlichting kan je interieur tot leven brengen. Niet alleen heeft het verschillende mogelijkheden om wat meer kleur in de woning te brengen – het is ook bij uitstek geschikt voor een slim verlichtingssysteem.

3. Overweeg een slim verlichtingssysteem

En zo’n slim verlichtingssysteem, dat is ongelooflijk handig. Niet alleen voor de toekomst, maar ook zeker in het nu. Een slim verlichtingssysteem zorgt ervoor dat alle lichten in huis op een centraal punt zijn aangesloten. Vanaf dit centrale punt kun je alle lampen in huis vervolgens aan of uitzetten via een afstandsbediening of gewoon met een handige app. Daarnaast kun je de lampen ook van kleur laten veranderen, om op die manier de sfeer in de woning helemaal naar eigen hand te zetten.

4. Creëer zoveel mogelijk opslagruimte

Zorg dat rondslingerende spullen zoals je schoenen allemaal een eigen opbergruimte hebben. Een plek waar je er niet alleen gemakkelijk bij kunt, maar waar ook alles direct uit de weg staat – en er dus meer leef,- en beweegruimte over blijft. Handig voor de toekomst, maar ook fijn voor het nu. Je creëert meer ruimte en hebt dus meer mogelijkheden om te bewegen en vooral, om te leven!

5. Werk aan de beveiliging

Niet alle woningen hebben voldoende beveiligingsmaatregelen genomen om ook daadwerkelijk veilig te zijn. Net als een slim verlichtingssysteem, zijn er ook slimme beveiligingssystemen op de markt. Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat, bij ongewenste bezoekers, er automatisch een alarm afgaat en de buitenverlichting volledig aanspringt.

Share.

About Author

Leave A Reply