Kasten lijken heel handig om allerlei rotzooi snel in op te bergen. Toch is dat niet helemaal waar: ooit moet de kast ook weer open als je spullen nodig hebt. Heb je dan net visite zitten, dan kan die precies meekijken welke rotzooi jij snel uit het zicht wilde bergen. Bovendien kun je open kasten al helemaal niet gebruiken voor al je oude rotzooi, want het blijft in het zicht liggen. Dus is het zowel bij een open als dichte kast goed om de kast gewoon netjes en stijlvol in te richten. Dat is ook wel zo prettig voor jezelf om naar te kijken!

Tip 1: Kies items die passen bij de kleur van je kast

Er zijn heel veel kasten, allemaal in verschillende tinten. Wil je je kast stijlvol inrichten, dan moet je dus precies weten welke kleur jouw kast heeft en zoek je daar matchende kleuren bij. In een zwarte kast zijn zwarte decoraties niet erg mooi, evenmin als rode items niet passen bij een notenhouten kast.

Prachtige gesloten kast

Tip 2: Een gesloten kast hou je netjes

Een gesloten kast is wat gemakkelijker in te richten dan een open kast. Bij een gesloten kast is het vooral een kwestie van alles netjes een eigen plekje geven. Aangezien mensen toch niet direct in de kast kunnen kijken, hoef je niet heel nadrukkelijk te letten op kleurcombinaties. Wél houd je de kast opgeruimd en overzichtelijk!

Tip 3: Zoek mooie decoraties voor een open kast

Een open kast is voor iedereen zichtbaar. Dus niet zo ideaal om het speelgoed van de kids daar in te proppen, samen met stapels boeken en rommel. In plaats daarvan kies je voor mooie en elegante decoraties. Je kiest alleen decoraties waar je trots op kunt zijn en die je wilt presenteren.

Vitrinekast met stijlvolle items

Tip 4: Kies voor een combinatie-kast

Er zijn heel veel kasten met een open én een gesloten gedeelte. Dat heeft als voordeel dat je in het gesloten gedeelte allerlei handige zaken (netjes) kunt opbergen, terwijl het open gedeelte wordt gebruikt voor decoraties. Veel kasten bij Goossens zijn dit soort kasten, waarmee je de voordelen van beide gedeelten combineert!

Tip 5: Wissel met decoraties

Het is niet handig om de kast vol te stouwen met mooie decoraties, want teveel maakt de kast druk en onrustig. Hou het rustig en kies voor een beperkte selectie van decoraties. Wissel deze decoraties regelmatig om, zodat je kast om de zoveel tijd weer een heel ander uiterlijk heeft.

Stijlvolle buffetkast

Tip 6: Neem decoraties in mooie kleurencombinaties

Decoraties moeten natuurlijk wel matchen. Kies je voor pasteltinten, dan passen ze vrijwel altijd bij elkaar en bij de houtkleur. Met fellere tinten moet je oppassen omdat die soms erg slecht matchen. Kies bij voorkeur voor één kleurengroep en houd je daaraan. Teveel verschillende kleuren maken de kast schreeuwerig en overheersend.

Tip 7: Persoonlijke items in je kast

De laatste jaren is er een trend merkbaar waarbij wordt gekozen voor een meer persoonlijke sfeer in huis. Dit geldt zeker ook voor je kast: zet er eens wat persoonlijke dingen neer. Kies bijvoorbeeld voor een boek waar je dol op bent, zet een mooie foto neer of zet iets neer dat te maken heeft met een mooie herinnering.

Kast met persoonlijke touch

Ongeacht hoe mooi je kast is: als je hem volpropt met rotzooi komt hij gewoon niet tot zijn recht. Probeer je kast dus eens stijlvol en netjes in te richten. Grote kans dat je huis daar een stuk gezelliger van wordt! Zeker met open kasten is het goed om eens na te denken over de inrichting ervan. Kies de juiste combinatie van decoraties voor het perfecte resultaat in een stijlvolle kast!

Share.

About Author

Leave A Reply