De kerstboom staat, het huis is versierd met de nodige kerst accessoires en de krans hangt aan de deur. Bijna klaar voor de feestdagen! Maar hoe zit het eigenlijk met de kersttafel? Laat je gasten aan een prachtige tafel aanschuiven! In deze blog ontdek je onze kersttafel versieren tips.

Kies een kleur

Waar je op gewone dagen al snel toe kunt met een paar spulletjes op tafel tijdens het avondeten is dat met de feestdagen wel anders. De tafel komt een stuk voller te staan! Dat brengt een boel gezelligheid met zich mee. Maar ook kan de drukke tafel al snel chaotisch ogen. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Hoe je een rommelige look vermijdt? Kleur speelt hier een belangrijke rol bij. En dan hebben we het niet over de kleur van het eten dat je serveert – daar moet je de lekkernijen uiteraard niet vanaf laten hangen. Het gaat om de tint van de accessoires op de tafel: de servetten, kaarsen en kerst accessoires. Door de kleuren hiervan op elkaar af te stemmen, creëer je rust op tafel. Voor de meest Pinterest-waardige uitkomst!
Kersttafel versieren: kies voor rust met de juiste kleurBron afbeelding

Werk in de hoogte

De kans is groot dat je meerdere gangen serveert tijdens het kerstdiner. Je kunt steeds opnieuw servies op de tafel plaatsen, maar er is een veel handigere optie dan dat. Werk in de hoogte! Dit sluit aan bij de look van de traditionele kersttafel – en dat is er eentje die beeldschoon is. Het bord voor het hoofdgerecht plaats je als eerst, en daarop komen bijvoorbeeld een kleiner bord en een schaaltje. Dat geeft een heel luxueuze uitstraling!

Naast het serviesgoed is er meer. Wil je kleine hapjes voorschotelen? Ga aan de slag met een etagère! Hier kun je veel op kwijt, en je creëert er binnen een handomdraai een smakelijk geheel mee. Alles ligt gezellig bij elkaar, en iedereen kan zijn of haar eigen favoriete hapjes kiezen. Aanvallen maar!
Werk in de hoogte: zo past er veel meer op je kersttafel!Bron afbeelding

Gebruik het plafond

Tijdens het kerstdiner staat de tafel al snel vol met het serviesgoed, de glazen en natuurlijk het eten. Maar jij hebt het gevoel dat de aankleding daarmee nog niet compleet is – je wilt méér decoratie plaatsen! Hoe los je dat op als er op tafel geen plek meer is?

Gebruik het plafond! Door de decoratie te laten hangen boven de tafel kies je voor een magisch effect. Bevestig bijvoorbeeld kerstballen, dennentakken of kerststerren aan het plafond met touw, en laat deze vlak boven de gedekte tafel eindigen. Dat is nog eens een bijzondere manier van decoreren!
Kersttafel dekken? Hang bijbehorende decoratie aan het plafond!Bron afbeelding

Maak het persoonlijk

Om het extra gezellig te hebben aan de kersttafel kun je het helemaal persoonlijk maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met naamkaartjes op de borden of aan de glazen – liefst natuurlijk zelf geknutseld en met de hand geschreven. En als je nog wat tijd over hebt, maak je het nóg unieker door voor iedereen een korte boodschap op het kaartje te schrijven. Een lieve wens of een mooie herinnering, bijvoorbeeld.

Ook een speels idee: maak wat verschillende hoekjes. Zet voor de kids in de familie serviesgoed in een ster- of hartvorm neer. En maak ze helemaal gelukkig met hun eigen stapel kerstkoekjes! De volwassenen krijgen ieder een mooi glas naast het bord. Zo voelt iedereen zich helemaal thuis aan de kersttafel!
Kersttafel versieren: maak het zo persoonlijk mogelijkBron afbeelding

Kersttafel versieren: het complete plaatje

Met bovenstaande tips maak je een waar feest van het kersttafel dekken. En wedden maar dat je jouw tafelgasten onder de indruk krijgt! Met deze kersttafel versieren tips heb je namelijk werkelijk aan alle stijlvolle ideeën gedacht én stop je er tegelijkertijd met gemak nog een beetje van jezelf in. Het totaalpakket, dus. Op naar geweldige feestdagen – proost!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply