We willen in deze feestmaand natuurlijk allemaal iets moois maken van onze woningen! Dat draagt immers sterk bij aan de sfeer in huis – iets wat zeker meetelt in december. Maar hoe los je dit op als je maar een klein budget hebt? We stellen je graag gerust: dat is zeker mogelijk. In deze blog geven we je tips – lees dus snel verder!

Het hoeft niet groot, groter, grootst

Bij kerstdecoratie denken we al snel aan het idee om volledig uit te pakken: een grote boom, een heleboel verschillende lampjes en accessoires. Maar dat is heus geen vereiste! Sterker nog: subtiele kerstversiering staat al snel stijlvoller dan een enorme verzameling. Doe hier dus je voordeel mee!

Kies een aantal items voor de kerst uit, en laat je verder niet verleiden voor meer. Zo heb je gewoon genoeg aan één krans, één soort kraal in de boom en een klein aantal kerstballen. Ook wat betreft de lampjes geldt: kies een prachtige soort uit bij de Kerstverlichting Verkoper en je bent al snel helemaal tevreden. Als je vervolgens een beetje nadenkt tijdens het decoreren, kom je er al gauw achter dat dit meer dan genoeg is! En reken maar uit wat je bespaart door bijvoorbeeld maar de helft van wat je van tevoren in je hoofd had in huis te halen.
Kerstversiering in huis halen met een klein budget

Een kleine kerstboom: lieflijk en low budget

Naast de kerstdecoratie heerst ook bij de kerstboom het idee dat deze enorm zou moeten zijn. Zo zien we dit immers maar al te vaak voorbij komen. Maar eerlijk is eerlijk: dat is echt nergens voor nodig. Klein maar fijn, zo zien we het maar al te graag – ga dus gewoon voor een kleinere variant. Zeker als je ook klein woont, is dit een juiste keus: anders lijkt de boel alleen maar enorm krap in de woonkamer.

Hierbij geldt in het verlengde natuurlijk: een plus een is twee. Wie een kleine boom kiest, hoeft automatisch niet meer zoveel versiering te kopen. Dat is nog eens handig! Kies een leuk krukje of tafeltje uit waar je de boom op kunt zetten, en de hoogte is gewoon helemaal in orde. Genieten maar van die boom!

Maak kerstdecoratie zelf

Je hoeft niet alles in de winkels te kopen om je interieur er feestelijk uit te laten zien. Ga zelf aan de slag! Zo zijn er een heleboel DIY-projecten te vinden met het thema kerst. Zo zorg je tegelijkertijd ook meteen voor een goed tijdverdrijf. Heerlijk om met de handen bezig te zijn! Het liefst vraag je het hele gezin hierbij om mee te doen: samen knutselen en vervolgens samen genieten van de mooi versierde woning!

Het zit ‘m in de simpele dingen: verzamel bijvoorbeeld buiten takken en andere accessoires om een kerstkrans van te maken. Of ga met stiften aan de slag om kaarsenhouders te versieren – die kunnen gewoon bestaan uit oude jampotten. Zelfs de kralen voor in de kerstboom kun je zelf aan elkaar rijgen. En droog bijvoorbeeld sinaasappels om in de boom te hangen: dan hoef je minder kerstballen in te slaan.
Aan de slag: zelf kerstdecoratie maken!

Neem de natuur als thema

Ten slotte is het een idee om de natuur centraal te stellen als thema voor de kerstversiering. Waarom? Door er een dagje op uit te gaan, bijvoorbeeld naar het bos, heb je zo al snel handenvol aan versiering gevonden. Dennentakken, takken met rode bessen, dennenappels: om maar wat voorbeelden te noemen.

Deze items kun je perfect gebruiken om het huis mee te decoreren! Het ziet er warm uit, en tegelijkertijd ook nog eens hartstikke authentiek. Vervolgens hoef je bijvoorbeeld nog maar een beetje zilver of goud in huis te halen, en je woning is helemaal ready voor december!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply