We zijn er dol op: dressoirs in huis! Ze stralen en bepaalde luxe uit – zeker als je een stijlvol exemplaar in huis haalt. En dat is nu precies waar we het in deze blog over gaan hebben: we delen de mooiste dressoirs! Lees verder en kies jouw favoriet.

Strak en minimalistisch

Ben je op zoek naar nieuwe dressoirs, in een moderne stijl? Dan kom je uit bij wat misschien wel onze favoriet is: een dressoir in een strakke en minimalistische look. Helemaal passend bij de tijd van nu! Hierbij kies je wel voor iets anders dan een klassiek dressoir – het is dan ook belangrijk om eerst jouw smaak vast te stellen.

Een strak dressoir kent weinig poespas. Kies hierbij dus voor een ‘simpel’ ontwerp. Ook is er hierbij vaak sprake van een klein dressoir: er zijn meestal geen grote lades, maar het gaat om een slank design. Niet handig dus als je er veel in wilt opbergen – het gaat in dit geval meer om een sierstuk.

In een prachtig materiaal

Het materiaal speelt een belangrijke rol bij unieke dressoirs. Schenk hier dan ook zeker aandacht aan! Om welk materiaal het hierbij gaat, ligt uiteindelijk natuurlijk aan jou. Zo kun je gaan voor een fancy en bijzondere stijl met bijvoorbeeld marmer. Dat valt zeker op!

Daarnaast zijn we dol op houten dressoirs – bijvoorbeeld teak dressoirs of eikenhouten dressoirs. Wat een stijl stralen deze meubelstukken uit! En er komt nog een voordeel bij kijken: je raakt niet snel uitgekeken op hout. Het is toch wel hét materiaal dat bij iedere woning past. Ideaal, dus! Ga voor hout met karakter.
Kijk mee: dit zijn de mooiste dressoirs

In een opvallende kleur

Niet alleen het materiaal, maar ook de kleur speelt een rol bij het meubelstuk. Ga je graag voor een opvallende look? Kijk maar eens op het beeld hieronder: een rood dressoir! Voor de waaghalzen onder ons. Ook kleuren als groen, geel of blauw lenen zich hier natuurlijk voor.

Maar je kunt het ook wat meer basic houden, en tegelijkertijd voor een mooie tint kiezen. Denk aan pasteltinten of natuurtinten: wat tijdlozer en rustgevender. Of ga voor een patroon met meerdere kleuren – mocht je niet kunnen kiezen.
Durf uit te pakken met een dressoir in een opvallende kleur

Wissel af met de vakken

Kenmerkend voor een dressoir zijn de verschillende vakken, waar je allerlei verschillende items in kunt stoppen. Het is een idee om hier de nadruk op te leggen – kijk hiervoor maar eens op onderstaand beeld. Vallen de vakken op deze manier niet extra op?

Hierbij wordt namelijk gespeeld met de verschillende groottes: de vakken rechts zijn kleiner dan de vakken links. Ook nog eens handig voor het maken van een praktische indeling! Daarnaast zijn er zowel open als dichte vakken te vinden in deze kast – ook iets wat de aandacht trekt.
Kijk mee: dit zijn de mooiste dressoirs

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply