De kledingkamer moest voor een netter resultaat zorgen maar oogt na al die jaren gewoon chaotisch. Tijd om alles even weg te halen en meteen ook de kledingkamer opnieuw in te richten! Dat moet inderdaad beter kunnen. Wij brengen jou alvast zeven tips die je kan hanteren bij het opnieuw inrichten van de kledingkamer.

# 1. Kies voor fraaie mandjes en bakjes

Waar je jouw mooiste kledingstukken graag open etaleert, is dat voor andere kledingvarianten niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan jouw ondergoed, sokken en lingerie. Dat hoeft niemand echt duidelijk te zien. Je kan ze opbergen in een ladekast maar vaak geeft dat een te gesloten gevoel. Een ideaal alternatief is het kiezen voor fraaie opbergmandjes of leuke bakjes die perfect aansluiten bij het interieur van de kledingkamer. Het oogt mooi en open terwijl je toch een en ander verbergt.

# 2. Zorg voor de juiste kledinghangers

Bij een open kledingkast moeten niet alleen de fraaiste kledingstukken geëtaleerd worden maar moeten ze dat bovendien ook in alle stijl doen. Plastic kledinghangers gebruik je maar beter niet. Ook kies je gewoon voor een enkele stijl. Te vaak zien we kledingkamers waarbij er sprake is van een mengelmoes aan kledinghangers, uiteraard stuk voor stuk gekregen bij de aankoop van jouw kledij. Die kledinghangers haal je maar beter af de kledingrekken en vervang je door een uniform model. Houten hangers doen het zowel goed in een rustieke als in een moderne omgeving, terwijl in dat laatste geval ook metalen kledinghangers een goed idee zijn.

# 3. Een enkele stijl is voldoende

Het moet de meest gemaakte fout zijn bij zij die zelf hun kledingkamer ontwerpen: kiezen voor verschillende kasten en stijlen. In de kledingkamer hoort uniformiteit centraal te staan. Kies dan ook voor planken, kasten, schoenrekken en bankjes die allemaal binnen dezelfde stijl passen. Liefst ga je op zoek naar een serie waar ook allerhande accessoires bij te vinden zijn. Die uniformiteit brengt immers de rust waar je tijdens het keuzeproces naar op zoek bent. Bovendien geeft het een open en net gevoel. Misschien toch maar dat allegaartje aan bakjes vervangen door evenwicht en duidelijkheid?

# 4. Garandeer voldoende licht

Donkere hoekjes zijn not done in kledingkamer. Kies daarom steeds voor voldoende licht. Sfeerverlichting laat je hierbij ook maar beter achterwege. Heldere dagverlichting is immers een betere keuze. In de eerste plaats zorg je dat er in de open kasten verlichting aanwezig is. Het nadeel hierbij is dat de kledingstukken op hun beurt voor schaduw zorgen, waardoor ook extra spotjes in de kamer aangeraden zijn. De aanwezigheid van licht dient overigens op de functionele plaatsen nadrukkelijker te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de spiegel, het zitbankje of het kastje waar je jouw sierraden opbergt.

# 5. Creëer extra ruimte

Natuurlijk is ook het ruimtelijk aspect heel belangrijk. Onder andere het gebruik van licht kan en spiegels kan bijdragen aan een groter gevoel. Toch zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Zo kan men in de kast verschillende brede deuren verwerken waarachter een fashion trolley verscholen gaat. Even uitschuiven en je krijgt al snel heel wat extra kledingstukken. Het gebruik van zo’n trolley is ook een ideaal idee om de winterkleren ’s zomers op te bergen en vice versa. Ook dat zal de nodige chaos in de kledingkamer helpen af te nemen.

# 6. Slim gekozen accessoires

De inrichting van de kledingkast moet je vergelijken met die van de woonkamer: accessoires zijn welkom maar het mag niet al te druk worden. Laat jouw kledingstukken kleur in de kamer brengen en kies daarentegen voor neutrale accessoires. Zachte en onopvallende kleuren zijn hier de boodschap. Toch kan je ook kiezen voor leuke figuurtjes, zolang ze dat maar in een enkele kleur doen. Denk bijvoorbeeld aan een zwart olifantenbeeldje of een hippe witte bureaulamp op een stapeltje boeken. Net en levendig kunnen immers hand in hand gaan.

# 7. Maak het gezellig

Hierbij is natuurlijk een en ander afhankelijk van de beschikbare ruimte. Maar als die voorhanden is? Ach, maak het dan ook gewoon gezellig. Plaats een leuke bank, leg er enkele boeken bij en kies voor een leuke familiefoto. Kan je echt niet kiezen wat je aan zal trekken? Dan kan je ook even tot rust komen en genieten van de gezelligheid van jouw kledingkamer.

Share.

About Author

Leave A Reply