Terracotta. Het is een woord dat waarschijnlijk wel een belletje bij je doet rinkelen. Je kent het van de welbekende basic bloempot, gemaakt van aardewerk. Maar je kunt zoveel meer met terracotta als prachtige roodbruine tint! In dit artikel geven we 4x tips om de kleur terracotta aan je interieur toe te voegen.

1. Terracotta op de muur

Eens in de zoveel tijd kan het zó goed voelen om je woning een grote make-over te geven. Door je muur een andere kleur te geven met verf of behang, bijvoorbeeld in de woonkamer. En terracotta is een tint die daar uitermate geschikt voor is. Het heeft een rustgevende uitstraling, maar voegt tegelijkertijd warmte toe aan je living room.

Een voordeel van deze kalmerende eigenschap is dat de kleur in vrijwel ieder interieur tot zijn recht komt. Het maakt daarbij weinig uit welke kleuren je bank, bijzettafel en tv-meubel hebben. Om maar wat voorbeelden te noemen: terracotta gaat heel goed samen met groen, grijs, bruin én zwart.

Heb je het geluk om een bakstenen muur in je woning te hebben? Ook daar past terracotta heel goed bij. Met de combinatie van deze stenen en kleur ga je helemaal back to basics. Het is alsof je de natuur in huis haalt. En dat maakt dat je ultiem tot rust kunt komen in je eigen huis.
Terracotta op de muurBron afbeelding

2. Terracotta op de deur

Vind je het een te grote onderneming om je muur een andere kleur te geven? De tint terracotta kun je natuurlijk ook op kleinschaligere wijze toevoegen aan je interieur. Begin bijvoorbeeld eens met het schilderen van een deur in deze kleur. Het geeft de bijbehorende kamer nét wat meer flair. Dit werkt goed in de slaapkamer, waar je de kleur van de muur misschien liever basic wit laat. Met zo’n fijne warme tint in je omgeving, wordt de kamer extra knus.

Om het plaatje compleet te maken, kun je de deur nog verder versieren. Hang er bijvoorbeeld een gedroogd plantje aan op, vastgemaakt met washi tape. Saaie basic deuren worden zo verleden tijd! En dat maakt dat je deur meer wordt dan een houten plank die als in- en uitgang dient. Je kunt er een ware eyecatcher van maken!Terracotta op de deurBron afbeelding

3. Terracotta aan de eettafel

Wie de zandkleur het liefst op een nog subtielere manier in het interieur verwerkt, kan dit doen door de tint zo nu en dan terug te laten komen. Dit werkt goed aan de eettafel. Zo kun je gaan voor terracotta bekers en schaaltjes, die je alleen bij bepaalde eetgelegenheden tevoorschijn tovert.

Leuk bijvoorbeeld voor een etentje met familie of vrienden: het is weer eens wat anders dan wit tafelgerei. Blijf je liever bij het servies dat je al in huis hebt? Dan hebben we een budget tip voor je: ga voor terracotta servetten. Of plaats kaarsen in deze kleur op tafel. It’s all in the details!Terracotta aan de eettafel: serviesgoedBron afbeelding

4. Terracotta: de bloempot

Ten slotte hoort de terracotta bloempot ook zeker bij dit lijstje met tips. Hoewel dit model pot al heel oud is, zijn we ‘m nog lang niet zat. Het is gewoon een gouden combinatie: de warme zandkleur en het prachtige groen van de planten in de pot. Zo natuurlijk en kalmerend!

Een idee hierbij is om een heleboel terracotta bloempotten bij elkaar te plaatsen, op een bijzettafel of op een plank aan de muur. Werk daarbij met verschillende groottes en variaties aan planten: zo creëer je een speels effect. De bloempot is een ware klassieker die vrolijkheid toevoegt aan ieder interieur!Terracotta bloempotBron afbeelding

Met de kleur terracotta kun je dus een heleboel kanten op. Deze warme, kalmerende tint kun je helemaal op jouw manier stylen. Je kunt de kleur op een opvallende of juist een subtiele manier toevoegen aan je woning. Maak er een creatief feestje van!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply