Een kleurtje hier of daar komt natuurlijk in vrijwel iedere woning wel voor. En dat is maar goed ook: het maakt de boel gezellig in huis! Maar heb je er ooit over nagedacht om voor een combinatie aan kleuren te gaan? Dat lijkt misschien wat ingewikkelder – maar met behulp van onze blog kom je er zeker uit. Lees snel verder voor inspiratie: opvallende kleurcombinaties in het interieur.

Geel en groen: frisheid ten top

Laten we beginnen met twee kleuren die behoorlijk dichtbij elkaar liggen op het palet: geel en groen. Denk je meteen: die kleuren vloeken met elkaar? Think again! Het kan juist een hele frisse en smaakvolle combinatie zijn – zoals op onderstaande foto te zien is. Zeker als je een lichte tint groen en een donkere tint geel, zoals okergeel, samenvoegt, ga je voor een verrassend resultaat.

Dat ziet er meteen hartstikke speels uit in huis, nietwaar? Dat is dan ook waarom we zo dol zijn op die kleurcombinaties in het interieur! Zo maak je er echt een feestje van – nog veel meer dan wanneer je voor slechts één kleur in huis gaat. Durf dan ook te combineren. Want wie dacht dat geel en groen bijvoorbeeld niet samengingen, is nu misschien wel van gedachten veranderd!
Geel en groen: durf te gaan voor opvallende kleurcombinaties in huis

Rood en blauw: echt uniek

Een combi die misschien nog wel een stapje gewaagder is, is rood en blauw. Twee kleuren die echt flink in het oog springen – zeker als je ze samenvoegt. Maar ook hier geldt weer: durf die stap gewoon te nemen. Wat heb je immers te verliezen? Een ding is zeker: je interieur zal eruit komen als nooit tevoren. En dat bedoelen we op positieve wijze!

Op onderstaande foto is het slim aangepakt met deze metamorfose. Eén van de kleuren is terecht gekomen op een groot oppervlakte, en de andere kleur juist op een minder groot item. Dat maakt dat het alles goed in balans is. Welke kleur je precies op de muur gooit, en welke je liever voor de meubelstukken of accessoires houdt: dit is natuurlijk helemaal aan jou! Want ook een rood sausje op de wand bij een blauwkleurige stoel zou er in dit geval beeldschoon uitzien.
Combineer rood en blauw in huis: echt uniek

Oranje en rood: warmer kan niet

Ben je op zoek naar twee kleuren die echt warmte uitstralen in huis? Ook dat zorgt natuurlijk voor een prachtig geheel! En daarbij is ook meteen duidelijk wat de kleuren gemeen hebben met elkaar: het overbrengen van sfeer. Aan welke tinten we meteen moeten denken om dit effect te behalen? Oranje en rood. Wederom twee kleuren die behoorlijk dicht bij elkaar liggen – en dankzij hun warmte een perfecte match zijn.

Nog meer dan wanneer je voor een van de twee kleuren zou kiezen, straal je op deze manier een veel sterker cosy gevoel uit. De twee kleuren vormen als het ware een diepe gelaagdheid, die dit effect versterken. Wat een krachtige toevoeging aan je interieur!
Opvallende kleurcombinaties in het interieur: inspiratie!

Een combinatie aan kleuren: alle remmen los

Ten slotte kunnen we natuurlijk niet achterblijven met inspiratie voor kleurcombinaties in het interieur op de meest extravagante wijze. Gooi alle remmen los en laat meer dan twee tinten terugkomen in je woning. Wauw! Zo steel je pas echt helemaal de show – een ideale manier om voor een super unieke look in huis te gaan.

Voor welke kleuren je in dit geval kunt gaan? Ook dat is weer helemaal aan jou: het is maar net waar je van houdt. Zo kun je kiezen voor verschillende opvallende kleuren die je samenbrengt – om voor het meest speelse en vrolijke resultaat te gaan. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan beter kiezen voor een combi aan pastelkleuren: wat strakker en enorm stijlvol. Waar je ook voor kiest: kleurcombinaties in het interieur zorgen voor een heleboel plezier!
Opvallende tinten in huis? Ga voor een mix aan kleuren!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply