De slaapkamer wordt al snel een wat saaie ruimte in huis, als je niets doet aan de aankleding ervan. En hoewel de ruimte misschien met name het praktische doel van slapen dient, is het toch leuk als je hier een mooie interieurstijl terug laat komen. Bijvoorbeeld met kleur! In deze blog komen er verschillende kleurrijke accessoires voor de slaapkamer voorbij.

Speel met de kussens

Je slaapkamer inrichten met kleur: daarbij denken we al snel aan de kussens! Misschien wel de meest eenvoudige manier om wat meer kleur in de ruimte te vertonen. Haal wat nieuwe kussenslopen, en eventueel wat extra kussens – en neergooien op het bed maar!

Voilà: meer heb je niet nodig voor een kleuraccent. Hierbij doe je er goed aan om te mixen en matchen met verschillende tinten. Dat kan binnen een kleursoort zijn – zoals we hieronder zien met blauw –, maar het kan ook worden gedaan met alle andere kleuren van de regenboog.
Uitpakken met accentkleuren in de slaapkamer

Bloemen geven kleur

Een andere eenvoudige manier om te zorgen voor wat meer kleur in de ruimte? Haal bloemen naar de ruimte toe als slaapkamer decoratie! Waar je ze normaal gezien misschien sneller in bijvoorbeeld de woonkamer zou plaatsen, staan ze juist ook in de slaapkamer beeldig.

Een lekker grote bos, daar kun je het best voor gaan. Waar je die kwijt kunt? Bijvoorbeeld op je nachtkastje. Of op een stoel in de slaapkamer, of gewoon op de grond. Er zijn meerdere opties mogelijk!
Kies voor kleurrijke bloemen in de slaapkamer!

Een kleurrijke dekbedset

Niet alleen de kussens, maar ook de gehele dekbedset kun je in een kleur in huis halen. Zo maak je er echt een feest van! Je kiest met de kleur zelf hoe druk je het maakt: ga je voor een subtiele kleur als een pasteltint, of pak je juist liever uit met accentkleuren? Het is maar net wat het best bij jou en je woning past.

Je kunt ook hier weer kiezen voor een mix aan kleuren. Bijvoorbeeld door te gaan voor een opvallend patroon, zoals we zien op het voorbeeld hieronder. Word je daar niet gewoon direct blij van? Geloof ons maar: het hoeft heus niet allemaal zo basic in huis. Van kleuren worden we blij – wat maakt dat ze ideaal zijn als slaapkamer versiering!
Kleurrijke accessoires in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Souvenirs en ander moois

We sluiten de blog over kleurrijke decoratie voor de slaapkamer af met het idee voor souvenirs. Let er bij aanschaf op dat ze een vrolijke kleur kennen: zo voldoe je meteen aan het plaatje van meer gezelligheid in huis.

Souvenirs in de slaapkamer kunnen allerlei soorten en maten aannemen. Denk aan mooie bakjes om sieraden in te bewaren, kaarten en prints, of plantenpotten en vazen. In een gezellige kleur is vrijwel alles mooi!
Souvenirs geven kleur aan je slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply