Je mag in je interieur best kiezen voor wat meer shine: laat je huis stralen! Zeker in een ruimte als de keuken, die al snel niet zo persoonlijk en stijlvol overkomt. Met een tint als koper komt dat helemaal goed. We snappen dat je daar misschien een beetje van schrikt: hoe verwerk je zo’n opvallende kleur in huis? In deze blog helpen we je een handje: ideeën en inspiratie voor koper in de keuken. Kijk en lees mee!

Pannen van koper

Aan welk item in de keuken we meteen moeten denken, die geschikt is voor de koperen tint? De pannen! Daarmee maak je je keuken in één klap helemaal Pinterest-waardig. Makkelijker kan dit eigenlijk niet. Je hebt in principe niet veel meer nodig; maar wat extra uitpakken kan natuurlijk ook geen kwaad.

Van grote kookpannen tot steelpannetjes: ze zijn er allemaal in deze unieke kleur te krijgen. Het vergt misschien even wat zoekwerk, maar geloof ons maar: voortaan sta jij te stralen als geen ander achter de pannen. Dat allemaal dankzij de pannen die de ruimte in huis zo’n upgrade geven.
Koper in de keuken: ga voor de pannen in deze tint

Koperen accessoires in de keuken

Vind je het wat teveel om de pannen een nieuwe kleur te geven? Je kunt koper in de keuken natuurlijk ook op subtielere wijze verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de accessoires: de items in de keuken die misschien een wat kleinere rol spelen, of die kleiner van formaat zijn. Ook dat ziet er nog altijd beeldschoon uit – en valt ook zeker weten op.

Aan welke accessoires in de keuken we denken? Het kan van alles zijn: van de potten op het aanrecht tot de spatels, en van de soeplepels tot de waterkoker. Aan jou de keus! Ook hier kun je er dus weer bewust mee bezig zijn hoe vaak de kleur naar voren komt in jouw keuken. Houd je het heel subtiel, of geef je juist zoveel mogelijk items een make-over in deze tint? Dat zorgt natuurlijk voor verschillende resultaten!
Koperen accessoires in de keuken: een beeldschone toevoeging

De afwerkingen spelen een rol

Wil je het nog kleiner aanpakken dan met de accessoires, of wil je een combinatie maken? Dan hebben we nog een tip voor je in petto. Verwerk koper in de keuken in de afwerkingen van de ruimte, liefst op onverwachte plekken. Om de look helemaal af te maken! Hierbij geldt de regel: denk creatief. Jij weet zelf het best hoe je keuken in elkaar steekt, en waar je de kleur dus kwijt zou kunnen.

Maar natuurlijk willen we je graag een handje op weg helpen. Een van onze favoriete manieren om de kleur in de afwerkingen van de keuken te gebruiken, is op de keukenkastjes. Waar we het precies over hebben? Zorg voor knoppen of handvaten op de kast in koper. Heel minimalistisch, en tóch iets wat in het oog springt. Het beste van twee werelden dus, nietwaar?
Koper in de keuken: ideeën en inspiratie

Ga all the way

Waar de vorige ideeën voor koper in de keuken nog behoorlijk eenvoudig en subtiel waren, kun je het natuurlijk ook helemaal anders aanpakken. Voor de echte waaghalzen: ga all the way met de tint. Wat we hiermee bedoelen? Zorg ervoor dat koper op zoveel mogelijk plekken in je keuken terug komt.

Hierbij hoef je je dus ook niet alleen aan de kleinere items in de keuken te houden. Ga gerust voor een koperen aanrecht, of verf je keukenkastjes in deze tint. Voor een ware make-over in de keuken. Let er wel op dat je alles goed afweegt tegen elkaar: om te voorkomen dat het teveel wordt. Zo blijft koper in de keuken te allen tijde een wonderschone toevoeging!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply