Koper is dé manier om je interieur een warme en stoere uitstraling te geven. Met als groot voordeel dat koperen woonaccessoires en verlichting in vrijwel elke woonstijl passen! Combineer met industriële meubels of juist een moderne, pastelkleurige woonkamer en geniet van een vleugje extra sfeer en karakter.

Terug van weggeweest

Tot de jaren ’70 werd koper regelmatig gebruikt als sfeermaker in huis; sindsdien verdween het materiaal steeds meer naar de achtergrond. Met de komst van de industriële woontrend keerde koper terug naar ons huiskamers, en inmiddels kom je het “rosé goud” in uiteenlopende woonstijlen tegen: van vintage tot modern en zelfs authentiek. Koper is een ware trend geworden, zodat je in een handomdraai wat extra warmte toevoegt aan je bestaande interieur.

De voordelen

Want dat is het belangrijkste kenmerk van koper: het heeft een warme uitstraling die voor sfeer in je woonruimte zorgt. De meeste woonaccessoires, zoals koperen manden of lampen, brengen bovendien een stoer element naar je kamer. In combinatie met een nostalgisch design kan koper ook voor een vintage look zorgen, bijvoorbeeld in het geval van koperen kandelaars of een wandklok in de vorm van een zakhorloge. Koper is stoer, tijdloos en gezellig!

Woonaccessoires

Hoe voeg je nu precies dit zweempje warmte en karakter toe aan je interieur? Dat doe je in een mum van tijd met een paar leuke woonaccessoires. Koper combineert met hout, wit, pastelkleuren en metaal: in bijna elk interieur is dit “rosé goud” daarom een leuke toevoeging. Zet een stel koperen manden naast je roomkleurige bankstel en vul ze met tijdschriften; hang een sfeervolle spiegel boven je houten eettafel; en maak het plaatje compleet met een paar gezellige vaasjes op de salontafel. Omdat koper een echte trend is vind je tegenwoordig heel wat betaalbare woonaccessoires van metaal met een koperkleurtje.

Koperen spiegelset

Verlichting

Het voordeel van koperen lampen is dat het licht een extra warme gloed krijgt. In combinatie met de sfeervolle tint van de lampenkap creëer je zo in één klap een gezellige woonruimte! Koperen verlichting vind je in allerlei varianten, van strakke lijnen met een design look tot een robuuste studiospot die het fantastisch doet in een industriële woonkamer. Met welke koperen accenten krijgt jouw interieur extra sfeer?

Share.

About Author

Leave A Reply