We kennen ‘m allemaal van vroeger op school: het krijtbord! Maar wist je dat je dit bord ook in je interieur kwijt kunt? Dat is zelfs super stijlvol – en ook nog eens hartstikke handig. Dat wil je dus niet missen! Hoe je het bord in je interieur kunt gebruiken? In deze blog ontdek je 3x voorbeelden.

We zijn er dol op: accessoires die vanuit een andere originele bestemming, in dit geval de school, in het interieur belanden. Dit zorgt namelijk voor een bijzondere uitstraling – áltijd een pluspunt in je woning. Ook brengt het nostalgie met zich mee: iedereen kent het krijtbord en heeft daar warme, vroegere herinneringen bij. De hoogste tijd dus om ‘m in je interieur op te nemen! In bijvoorbeeld de keuken, woonkamer of werkkamer.

1. Het krijtbord voor het wekelijkse menu

In de keuken hangen relatief weinig mensen een schilderij op. Het past misschien niet helemaal, of je bent bang dat het snel vies wordt. Begrijpelijk! Maar de muren, die blijven daardoor soms maar wat kaal. Met het krijtbord komt daar verandering in: perfect geschikt voor de keuken! Mocht je juist geen ruimte aan de muur hebben, kun je een kleiner formaat van het praktische bord op de eettafel plaatsen. Zo kun je ‘m toch kwijt in de keuken. En dat zorgt voor een sierlijk resultaat!

Wij tippen het bord in de keuken het liefst om het menu van de week op te schrijven. Zo weet iedereen in het gezin meteen waar jullie aan toe zijn! En kunnen ze zich vast verheugen op hun favoriete maaltje van de week. Tegelijkertijd werkt dit als een soort boodschappenlijstje: door de gerechten op een rij te zien, houd je het overzicht van de spullen die je daarvoor moet kopen. Helemaal handig!
Het krijtbord in de keuken: handig als menuBron afbeelding

2. Het krijtbord als gezamenlijk kunstwerk

Heb je een gezin met jonge kids? Zij zullen dolblij zijn met het bord! Geef ze krijtjes in verschillende kleuren – en ze zijn urenlang zoet. Zo kunnen ze er schoolwerk op oefenen: rekensommen, bijvoorbeeld.

Maar nóg leuker is om er steeds weer een nieuw kunstwerk op te maken! Tekenen op krijt is namelijk één groot feest. Jullie kunnen er zelfs een hele gezinsbezigheid van maken, ideaal wanneer je een bord met twee te bekladden zijden hebt. Doe bijvoorbeeld de battle: er tekenen steeds twee mensen aan ieder een kant een voorwerp, en vervolgens wordt met het hele gezin bepaald wie er wint. Schets bijvoorbeeld dieren, maak het gezin na, of ontwerp een droomhuis: de ideeën zijn eindeloos. Een grandioos spel!
Heb je een gezin met jonge kids? Dan is het krijtbord een ideale uitkomst!Bron afbeelding

3. Het krijtbord als moodboard

Het moodboard is tegenwoordig razend populair, met name in de werkkamer. Op een bord als deze kun je al je inspiratie kwijt, om zo je werkproces te verbeteren. Waar we het bord vaak zien als een systeem met punaises, werkt het krijtbord hier ook perfect voor! En het zwarte design geeft daarbij ook nog eens een bijzondere uitstraling. Zo voeg je een originele touch aan je interieur toe.

Naast uniek, is het krijtbord als moodboard tevens praktisch. Je kunt er namelijk meer dan geprinte documenten of afbeeldingen uit magazines op kwijt. Net zo makkelijk schrijf je er het een en ander bij, of verbind je belangrijke punten met elkaar via getekende pijlen. Zo behoud je het overzicht!
Gebruik het krijtbord als moodboard in de werkkamerBron afbeelding

Een waardevolle toevoeging aan je interieur

In de keuken, de woonkamer of de werkkamer: het bord om op te krijten is inzetbaar in allerlei ruimtes. Dat maakt het dan ook zo’n must-have – eentje die stijlvol én handzaam is. Voortaan onthoud jij je lijstjes beter, beleef je nóg meer plezier met je gezin en uit je je creativiteit eenvoudiger. En dat alles terwijl je geniet van de beeldschone en authentieke uitstraling van het bord!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply