Krukjes zijn dé decoratie-hype van de laatste jaren. Heb je er de ruimte voor, dan staan er wel ergens krukjes in huis. Krukjes met een mooi bontje erop, krukjes die dienen als bijzettafeltje en zelfs mini-krukjes voor in de vensterbank. En natuurlijk zijn er ook nog gewoon “ouderwetse” krukjes die praktisch worden gebruikt om even iets te pakken van een hoge plank. Deze 7 prachtige voorbeelden van krukjes van Houss.nl laten zien hoe veelzijdig krukjes eigenlijk zijn.

1.Rieten kruk

Dit prachtige rieten krukje is meteen wel een bijzonder item om mee te beginnen. Het ziet er namelijk niet echt uit als een krukje! Het is een mooi decoratief item, dat is gemaakt van sterk riet en afgewerkt met jute touw. Het is heel geschikt als bijzettafeltje of decoratie in de woonkamer.
Rieten kruk

2. Industriële kruk

Zoek je een kruk voor je industriële woning, dan is dit echt wat voor jou. Dit krukje heeft een metalen onderstel en een naturel-houten zitvlak. De hoogte is instelbaar en de kruk kan dus meerdere functies krijgen. Het kan bijvoorbeeld een prachtige kruk zijn voor bij de tafel, maar ook
als decoratie is het een prachtig item.
Industriele kruk

3. Rattan draadpoef

Rattan of Rotan is een sterk materiaal dat wel wat lijkt op riet. Het wordt veel gebruikt in meubels en ook krukjes ontkomen er niet aan. Deze prachtige kleine draadpoefjes kunnen dienen als stoelen, maar zijn ook zeer geschikt als bijzettafeltje. Ze staan vooral mooi in een modern of
minimalistisch interieur.
Rattan draadpoef

4. Basic houten kruk

Het krukje waar je altijd als eerste aan denkt, is een eenvoudige houten kruk. Deze kruk kan zowel functioneel als decoratief worden gebruikt. Hij is opvallend vormgegeven, door de combinatie van een zwart onderstel met een naturel zitting. De kruk is gemaakt van grenenhout en is dus ook bestand tegen buiten staan (mits enigszins beschut).
Basic houten kruk

5. Leren krukje

Dit leren krukje is een luxe product. Het krukje bestaat uit een onderstel van mangohout in naturel-kleur, met als afwerking van het zitje echt geitenleer. Hierdoor is het krukje sterk én mooi, zeker in de moderne woonkamer. De kruk kan dienen als extra zitje, maar dient tegelijkertijd als prachtige
decoratie.
Leren krukje

6. Klassieke kruk

Deze prachtige naturel-houten kruk is zeer geschikt voor het klassieke interieur. Hij wordt vooral
gebruikt als opstapje in de keuken, maar als decoratie is hij ook erg mooi. De typische vormgeving en groene kleur geven dit krukje een bijzondere uitstraling.
Klassieke kruk

7. Jute kruk / bijzettafeltje

Deze lage kruk heeft een houten onderstel, maar is afgewerkt met ruw jute. Dit geeft de kruk een aparte en smaakvolle uitstraling. De kruk is laag en wordt vooral gebruikt als bijzettafeltje ter decoratie. Hij past in vrijwel elk interieur en matcht vooral goed met decoraties in pasteltinten.
Jute kruk
Krukjes bestaan in allerlei soorten en maten. Er zijn krukjes die worden gebruikt als opstapje, krukjes om op te zitten, krukjes die worden gebruikt als bijzettafeltje… En tussen al die krukjes zitten vast ook krukjes die heel mooi zouden staan in jouw interieur. We hopen dat deze 7 uiteenlopende voorbeelden van prachtige krukjes uit de collectie van Houss.nl je inspiratie geven voor een mooie kruk in jouw interieur.

Share.

About Author

Leave A Reply