Kurk in het interieur is hét materiaal dat momenteel weer helemaal terug is van weggeweest. Deze trend sluit volledig aan op de huidige beweging van het groener en natuurlijker maken van de woning. En daar doen we maar graag aan mee! Jij ook? Ontdek in deze blog hoe.

De natuurlijke look

Het groene interieur is momenteel overal. Van planten tot zachtgroene kleuren in huis: je kunt er niet omheen. En dat is maar goed ook! Deze trend brengt rust en orde naar je woning toe – en daar word jij uiteindelijk gelukkiger van. Het maakt namelijk dat je je meer op je gemak voelt in je eigen huis. Dat is natuurlijk wat we willen!

Kurk draagt hier ook een steentje aan bij. Het gaat namelijk om een natuurproduct, met een prachtige kleur en substantie. En dat wordt gezien! Kurk valt op zonder de woning meteen over de top te maken. Een ideale middenweg.
Krukjes van kurk: helemaal trendy!Bron afbeelding

Kurk is minder belastend

Naast de natuurlijke look, heeft kurk nog een ander groot voordeel. In vergelijking met andere materialen is kurk beduidend minder belastend. De boom waaraan het materiaal groeit, is in staat om zich na de oogst opnieuw te vormen. Dat maakt dat kurk snelgroeiend is, en dus relatief eenvoudig op grote schaal geproduceerd kan worden.

Daarnaast is kurk als natuurmateriaal goed recyclebaar. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk afgebroken kan worden. Ook vormt het materiaal maar weinig afval. Met het oog op de toekomst is het dus een enorm verstandige keus om voor kurk in het interieur te kiezen. Zo ga je voor een duurzame toevoeging aan je woning. Helemaal verantwoord!
Kurk in het interieur: accessoiresBron afbeelding

Kurk in het interieur verwerken

Hoe je kurk terug kunt laten komen in het interieur? Daar zijn talloze variaties op te bedenken. Het gaat met name om de details. Eén van onze favorieten is om bloempotten of vazen van kurk in huis te halen. Zo komt de combinatie van natuur plus natuur perfect uit: kurk én planten! Een wonderschone look. Maar ook andere accessoires zien er schitterend uit. Denk aan een dienblad, een mand of onderzetters!

Wie het liever wat groter aanpakt, kan ook gaan voor meubelstukken van kurk. Zo is een bijzettafel van kurk een bijzondere toevoeging aan de zithoek. Het materiaal levert een uniek contrast op met de bank van stof of leer. Ook speciaal is het krukje of de stoel van kurk. Dit zie je niet vaak terug in het interieur, wat dan ook maakt dat het opvalt!

De laatste manier om kurk in je interieur te verwerken, is er eentje voor waaghalzen: ga voor een muur van kurk! Dit is natuurlijk een beetje afgekeken van het prikbord – maar dan op een uitvergrote manier. Perfect voor in de werkkamer, naast het bureau. Daar kun je er allerlei notities, inspiratie beelden en andere benodigdheden op kwijt. Des te meer ruimte heb je aan je bureau! Handig is de muur van kurk dus ook nog eens.
Verwerk kurk in het interieur in de werkkamerBron afbeelding

Kurk in het interieur: een waardevolle toevoeging

Er zijn verschillende redenen te bedenken om te gaan voor kurk in het interieur. Zo is het materiaal super stijlvol. Aangezien kurk dicht bij de natuur staat, brengt het rust naar je woning toe. En die smaakvolle uitingen van rust zijn op een heleboel manieren in je woning te integreren! Van accessoires tot een hele muur – het is maar net hoe ver je wilt gaan met dit bijzondere, duurzame materiaal.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply