Hoewel TL-buizen in huis weinig worden gebruikt, zijn ze nog steeds behoorlijk populair in kantoren, winkels en andere openbare ruimtes. Ook hebben veel mensen ze hangen in de garage, de kelder en op zolder. TL-buizen geven vrij ongezellig, koud licht en ze worden dan ook niet gebruikt in de gewone woonruimte. De reden dat TL-buizen nog steeds veel worden gebruikt, is omdat ze zo energiezuinig zijn. Toch zijn er tegenwoordig zuinigere alternatieven. Met als grootste voordeel dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt in deze nieuwe lampen. Maak kennis met hét alternatief voor TL-buizen: de Philips led tube.

Wat zijn led tubes?

Led tubes zijn buizen die er precies zo uitzien als TL-buizen. Ze hebben dezelfde ‘pootjes’ en passen dus in dezelfde armaturen. Er is alleen een groot verschil: de manier van branden. TL-buizen maken gebruik van gas dat verschillende zware metalen zoals kwik bevat. Voordeel is dat er relatief weinig energie wordt gebruikt, nadeel is dat TL-buizen bijzonder belastend zijn voor het milieu. Ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer een lamp breekt! Led tubes hebben dit probleem niet. Ze hebben dan dezelfde vorm, maar vanbinnen werken ze heel anders. Er zitten namelijk kleine led-lampjes in de buis die zorgen voor de verlichting. Geen schadelijke gassen, veel beter voor het milieu en het bespaart wel 50% van het energieverbruik van de TL-buis.

Waarom TL-buizen vervangen?

TL-buizen hebben een aantal aanzienlijke nadelen. Naast het feit dat ze schadelijk zijn voor het milieu, gaan ze ook niet zo lang mee. De gemiddelde TL-buis haalt ‘slechts’ zo’n 20.000 uren. Een eenvoudige Philips led tube haalt er met gemak 30.000. Daarnaast hebben TL-buizen de neiging om te gaan knipperen. Soms knippert het licht zo snel dat je het niet eens bewust ziet. Het geknipper heeft echter wel gevolgen voor je hersenen: die kunnen ervan in de war raken. Veel mensen geven aan dat ze sneller moe worden en zich minder goed kunnen concentreren in een ruimte met TL-buizen. De led tubes hebben dit nadeel niet meer. Led-lampen knipperen nooit en geven een constant licht. Daardoor hebben de led tubes niet de nadelen die TL-buizen hebben en zijn ze veel beter geschikt voor hobby- en werkruimtes.

Led tubes van Philips zijn een revolutionaire vervanger voor de TL-buis. Alle nadelen die de TL-buis heeft, zijn bij de nieuwe led tubes weggewerkt. Het mooiste is dat je ze gewoon kunt gebruiken met de oude armaturen. Je hoeft dus niet te schroeven en je hoeft geen duur nieuw armatuur te kopen. Verwijder gewoon de oude TL-buis uit de fitting en stop er een led tube in terug. Je bent binnen vijf minuten klaar en vanaf dat moment kun je profiteren van alle voordelen van led tubes!

Share.

About Author

Leave A Reply