Sta je lekker te ontspannen in je inloopdouche, bemerk je ineens dat de hele badkamer blank staat. Een lekkage in de badkamer is al vervelend genoeg, maar het kan ook nog eens hoog in de kosten lopen. Dus wat moet je nu eigenlijk doen wanneer je een lekkage ontdekt, hoe pak je dit aan en hoe los je dit op? We leggen het je hier even haarfijn uit; kun jij straks weer lekker ontspannen douchen.

Stap 1:

Bel de loodgieter! Het klinkt misschien logisch, maar veel handige Harry’s besluiten vaak toch om zelf de handen uit de mouwen te steken. Natuurlijk geen probleem als je een fervent klusser bent; maar wat als je een foutje maakt? Je wilt natuurlijk wel dat je opstalverzekering de schade vergoedt. En of dat nog steeds het geval is wanneer je zelf muren open besluit te breken, dat is nog maar de vraag. Schakel dus snel de hulp van een loodgieter in zodat deze het probleem professioneel (en verzekerd) op kan lossen.

Stap 2:

Stop de lekkage waar mogelijk. Heb je de mogelijkheid om de lekkage te verminderen (zonder grote ingrepen te hoeven doen) dan moet je dit zeker doen. Misschien heb je zelfs de mogelijkheid om de watertoevoer af te sluiten: en dat scheelt natuurlijk weer wat dweil werk. Zo kun je een lekkende radiator bijvoorbeeld minder hevig laten lekken door beide kraantjes (welke de watertoevoer bepalen) met een sleuteltang af te sluiten.

Stap 3:

Lukt dit niet, zorg dan dat al het lekkende vloeistof opgevangen wordt. Plaats handdoeken op de vloer om eventuele druppels op te vangen, en gebruik emmers of andere grote opslagmogelijkheden om het water zoveel mogelijk op te vangen. Zorg wel dat je eerst alles zorgvuldig droog maakt (indien mogelijk). Op deze manier kun je schade aan vloeren en muren voorkomen.

Stap 4:

Bel je verzekeringsmaatschappij. Check even of je opstalverzekering alle schade vergoed, en welke stappen je moet nemen om recht te hebben op een vergoeding. Je kan maar beter zeker zijn! Door alle feiten en te nemen stappen even na te lopen weet je zeker dat je alles aanpakt zoals het moet.

Stap 5:

Houd de lekkage in het oog. Is het een hevige lekkage, dan is het beter om de woning even niet te verlaten. Of het nu gaat om het wisselen van emmertjes, of het voorkomen van een escalatie: je kan maar beter in de buurt zijn!

Share.

About Author

Leave A Reply