Als het op de uitstraling van meubels aankomt, voegt er naar ons idee niets zoveel warmte aan het interieur toe als het materiaal leer. De vaak donkerkleurige tint, de stof die zo goed samengaat met hout. We zijn er dol op! In deze blog lichten we de leren stoel uit. Waarom mag jij deze niet missen in je woning?

De luxueuze uitstraling van de leren stoel

Of het nu gaat om een set stoelen aan de eettafel of een luie stoel naast de bank: je kiest altijd voor een luxueuze look. Het leer heeft iets elegants en chics, en dat wordt gezien! Zeker in combinatie met bijvoorbeeld donkerkleurige houten stoelpoten, of een dergelijke houten tafel bij de stoel, ga je voor een statige en robuuste uitstraling. Zo maak je een waar interieur statement!
Een voordeel van de leren stoel: de authentieke lookBron afbeelding

Leer is comfortabel

Naast dat het stijlvol is, heeft het leer een andere positieve eigenschap. Het materiaal is erg comfortabel! Leer voelt enorm zacht en soepel aan. Dat maakt dat je het liefst urenlang in je mooie stoel wilt blijven zitten. Het wordt dé perfecte plek om in te hangen: je leest er zo een heel boek uit.

Wat het leer ook comfortabel maakt, is dat het materiaal heerlijk koel blijft. Zeker in de zomer is dat een pretje! En heb je er al aan gedacht dat leer behoorlijk eenvoudig schoon te maken is? Anders dan met bijvoorbeeld stof. Helemaal kids proof, dus!
Leer is comfortabel - ook aan de eettafelBron afbeelding

De verzorging van de lederen stoel

Ben je van plan om een beeldschone lederen stoel in huis te nemen? Sta er dan wel bij stil dat het van belang is om deze goed te onderhouden. Het is en blijft een natuurproduct! Met de juiste verzorging ben je er zeker van dat de stoel het ideale comfort behoudt, en er te allen tijde mooi uit blijft zien.

Als je leer niet goed verzorgt, kan het materiaal stug worden of zelfs gaan scheuren. Hydrateren is dus belangrijk! Doe dit zeker op maandelijkse basis. Je kunt ervoor kiezen om dit met vet te doen, zoals babyolie of bijenwas. Wil je de stoel tegelijkertijd schoonmaken? Ga dan voor een vochtinbrengende zeep – dat werkt als het ware twee in één. Wat betreft het poetsen kun je er vervolgens op letten om niet teveel water te gebruiken. Wring het doekje goed uit voor je gaat boenen. En that’s it!
Hoe kun je de leren stoel het beste verzorgen? Lees hier onze verzorgingstips!Bron afbeelding

Kies voor klasse en stijl met de leren stoel

Wie de leren stoel toevoegt aan het interieur, gaat voor ware klasse en stijl. Het materiaal brengt een authentiek gevoel naar bijvoorbeeld je woonkamer toe. En comfortabel is het meubelstuk ook nog eens! Vergeet niet om de verzorgingstips voor de leren stoel toe te passen. Zo kun je jarenlang van dit prachtige meubelstuk genieten!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply