Het is een gezellige boel met kinderen in huis! Maar we kennen allemaal het probleem dat het daarbij een stuk sneller een rommeltje in huis wordt. Gelukkig hoeft dat geen ramp te zijn, als je maar weet hoe je er handig mee om kunt gaan. In deze blog geven we handige tips!

Meer opbergruimte dan spullen

Opbergruimte is van groot belang bij een huis netjes houden. Als je alleen of met z’n tweeën woont is dat misschien niet zo’n punt. Maar met kinderen verandert dat al gauw. Je hebt immers heel wat spullen nodig om voor je kids te zorgen! Denk aan verzorgingsspullen, kleding en speelgoed. Heb je er genoeg plek voor in huis?

Daarbij zou je de volgende regel moeten hebben: zorg voor meer opbergruimte dan spullen, en niet andersom. Alle spulletjes hebben een plekje nodig in een kast, mand of bak. En het liefst heb je dan zelfs nog wat opbergruimte in huis over, bijvoorbeeld voor nieuwe spullen die je in huis haalt. Geef alles daarbij een vaste plek, zodat het overzichtelijk blijft. Zo kom je echt al een heel eind!

Leven met kinderen in huis: zo houd je het netjes

Niet te veel spullen

We noemden het hierboven al: je hebt nu eenmaal behoorlijk wat spullen nodig voor je kinderen. Maar eerlijk is eerlijk: vaak overdrijven we hier wel een beetje mee. En dat is dan weer niet nodig! Maak daarom kritische keuzes: heb je echt alles in huis nodig om voor je kids te zorgen?

Denk bijvoorbeeld aan het speelgoed voor je kinderen: daar heb je vaak echt niet alles van nodig. Je kindje kan best tevreden zijn met wat minder. En dat draagt ook nog eens bij aan een opgeruimd huis! Je kunt bijvoorbeeld sneller spullen uit huis doen, denk aan kleertjes waar ze eigenlijk niet meer in passen. Leen ze uit aan vrienden met kinderen of verkoop ze via Marktplaats! Dat zorgt bij jou weer voor ruimte in huis.

Regels opstellen over opruimen: hoe houd je je huis schoon met kinderen?

Regels over opruimen

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan is het tijd om regels op te stellen voor je huis schoon en opgeruimd houden. Je hebt misschien de neiging om alles altijd maar zelf op te ruimen, maar je kinderen kunnen daar juist bij helpen. Dat is ook nog eens leerzaam voor ze!

Stel regels op over opruimen, bijvoorbeeld in de woonkamer en de kinderkamer. Zo leren je kinderen ook meteen dat het belangrijk is: een huis netjes houden. Kortom: hoe houd je je huis schoon? Dat doe je dus het liefst samen met het hele gezin!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply